Annons

Annons

Annons

Debatt
Sverigedemokraterna tackar media

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Det är inte bara förvånande utan snarare beklämmande att journalister och media i stort, som man föreställer sig borde vara analyserande, konsekvens inriktade och intelligenta, återigen efter ett val ställer sig oförstående till Sverigedemokraternas valframgångar. Vi har efter alla val sedan 2010 hört samma förvåning och luddiga konsekvensanalyser till framgångarna.

Annons

Av någon anledning har media inte insett att årets val inte i första hand handlat om vården, skolan, el- och drivmedelspriserna eller invandringen utan i högsta grad om för eller emot SD. Vi har på både riksdags och lokal nivå ständigt blivit påminda om aversionen från medborgare, kändisar, journalister, SVT och media gentemot SD och framför allt partiets påstådda värderingar, historia, invandrings- och integrationspolitik. Uppenbarligen har inte journalister och media i stort ännu förstått att deras överdrivna bevakning och kritiserande av SD:s politik och framgångar är en av de huvudsakliga anledningen till att SD i varje val växer i popularitet.

Annons

En annan är naturligtvis övriga partiers bevisade oförmåga att handskas med de problem som ligger SD och många svenskar närmast om hjärtat att lösa.

Som exempel kan nämnas att VLT:s båda politiska ledarskribenter redan tre dagar efter valet ägnat 6 av 8 ledare (Matilda Molander 5 och Jesper Ahlin Marceta 1) åt att kritisera SD både nationellt och partiets – delvis befogade – agerande i kommunalpolitiken men även allmänna kängor mot partiets politik som sådan. Journalisters och medias aversioner mot SD:s ledamöter och partiets politik gör att man utan att själva inser det agerar ”nyttiga idioter” och valarbetare för SD.                     

Sverigedemokraterna och alla partiets nya och gamla väljare tackar och bockar för hjälpen.

Leif Kullberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan