Annons

Annons

Annons

Debatt
Partiet Nyans måste få finnas även i Västerås

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Maria Slagbrand

Annons

Jesper Ahlin Marceta skriver 15 september på ledarsidan (rubrik): "Partiet Nyans skall inte släppas fram i Västerås". Kanske var detta bara en olycklig rubrik, men det var att sända fel signaler i en liberal tidning. Vad menade han med "släppas fram"?

Vi bekänner oss till yttrandefrihet och folkstyre, och det byggs underifrån. I Sverige ska åsikterna kunna vara fria och ett nytt politiskt parti få verka även i Västerås utan makthavarnas tillstånd.    

Annons

Annons

Ahlin Marceta har rätt i en stor del av sin kritik mot partiets politik. Den speglar vissa konservativa muslimers traditioner och verklighetsuppfattning, vilket krockar med det som majoriteten svenskar anser vara "politiskt korrekt". Men hur ska vi få till en integration om vi inte accepterar en mosaik av åsikter, och bara kräver en anpassning till det traditionellt svenska?    

En konsekvens av liberalismen är yttrandefriheten, att man försvarar sin meningsmotståndares rätt att framföra sina åsikter. Detta gäller även partiet Nyans, som ofta tycker annorlunda än de gamla politikerna.

Sverre Haukeland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan