Annons

Annons

Annons

Debatt
Dags för maktskifte efter 100 år i Hallstahammar!

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Magnus Östin

Annons

M+C+L+KD+SD – ta chansen nu! Valresultatet visar att det går att bilda en flerfärgad Icke-socialistisk majoritet (M+C+L+KD+SD) med 20 platser (av 37) i kommunfullmäktige i Hallstahammar, bör man på lokal nivå nu sluta larva sig om vem som bildade parti och vad partiernas historia har med sig i bagaget.

Något som varje journalist glömmer att ställa som motfråga när en företrädare för C, S, MP, eller V vräker ur sig att SD är ett nazistiskt parti. C och S samarbetade under 1930–40-talet med att ta samebarn från familjerna till internatskolor för att de inte skulle tala samiska. De bad Tyskland stämpla J i judars pass för att kunna avvisa dem, zigenar- och tattarproblemen skulle lösas, så de inte förökade sig, och gav felaktigt material i den svenska folkstammen.

Annons

SAP tillät att Rasbiologiska institutet som grundades i Uppsala(idéerna därifrån exporterades till Tyskland och de utrotade judar, zigenare med flera). 1945 avslutades detta i Tyskland, men inte förrän 1958 så tyckte SAP att det kunde avvecklas i Sverige.

Annons

Tvångssteriliseringar av förstånds- och socialt svaga fortsatte fram till 1976 (S-regeringen ledd 1969–76 av Olof Palme) så i praktiken har C och S ägnat sig åt praktisk rasism, i lagstiftning och gärning.

SD bildades av människor som måhända hade dylika idéer, men aldrig gick så långt som S och C.

Så ställ upp på väljarnas sida, samarbeta och låt nu S och V efter närmare 100 år stå på sidan. Vi kommunmedborgare förtjänar detta regimskifte och låt inte Annie Lövs spelade tolerans mot alla slags människor utom dem som råkar dela åsikter och idéer som kan omfattas av SD, de kan inte tolereras, anser hon.

Låt inte denna rabiata inskränkthet stoppa er lokalt i Hallstahammar! Detta hyckleri måste upphöra, Centern måste tvätta sin historiska byk, liksom Socialdemokraterna.  

Så gör nåt historiskt, ni är alla vanliga människor med olika jobb och utbildning, men ni tillhör den borgerliga icke-socialistiska delen av politiken, bilda en borgerlig 5-partikoalition. En kommun styrs av förnuftiga på orten boende människor.

Bara för att Socialdemokraterna regerat lokalt i närmare 100 år, betyder just att de behöver en paus för att inse att val är nåt som sker, för att folks vilja ska visa sig. I Hallstahammar har val närmast varit nåt som de tvingats genomföra, för det ser bra ut, men sedan när det skådespelet är över så fortsätter de att bestämma som vanligt. För S vet ju bäst. Se bara på Socialdemokraternas CV, Filmstaden, förlust 100 miljoner...

Annons

Annons

Läs gärna boken "Allt det här är mitt, sa kommunalrådet" av Eva Bergkvist, 'Miljövänlig Formula' 1 bana.. cirka 7–8 miljoner i utrednings- och hanteringskostnader. Rivning av dugliga lägenheter i Kolbäck, som skulle kunnat bli studentcampus till MDH/MDU, med efterföljande bostadsbrist i Kolbäck. Det fenomenala felbygget av cykelbana, som teoretisk kräver att cyklisterna tar E18 mellan Lyckhem och Eriksberg. Nedläggningen av Hockeyrinken i Kolbäck och bygget av dyr islada i Hallstahammar. Argumentet jag då fick av kommunledningen om varför man inte kunde bygga ny konstisanläggning i Kolbäck var (hör och häpna!) "Det är närmare för Kolbäckare att åka till Hallsta för att träna och spela Hockey!". Det var i Kolbäck den aktiva Hockeyklubben fanns.

Dessa exempel (det finns fler) visar att 100 år med S räcker. De behöver sitta på avbytarbänken.

Jag skriver detta utan att vara aktiv i något politiskt parti, men jag har i min ungdom rest i Sovjetunionen och Östeuropa, och sett socialismens mörka baksida, vill då se att valresultat följs.

Hans Brandt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan