Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Se över lagen om skolpengen för barnens skull

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jerry Brodin, Arkivbild

Annons

Valrörelsen är över för den här gången och diskussionen om förutsättningarna i skolan har tystnat. Dock kvarstår det orättvisa skolpengsersättningssystemet. Här kommer en sportreferens för att belysa ett av problemen.

Om VSK satsar 400 000 kronor på att köpa in en ny spelare måste man samtidigt betala ut 400 000 kronor till Halmstad BK – och alla andra lag i serien. Skulle det verkligen vara rimligt? Så kan det väl inte vara?

Annons

Annons

Jo, för om kommunen exempelvis vill satsa på höjda lärarlöner måste alla friskolor få motsvarande belopp, men med skillnaden att inte en krona behöver gå till höjda lärarlöner. Om kommunen vill satsa på bemannade skolbibliotek på alla skolor så måste kommunen även betala ut motsvarande belopp till alla friskolor, utan att kunna kontrollera om pengarna verkligen går till skolbibliotek.

Det är så gällande lagar ser ut och våra skattepengar kan gladeligen användas till annat än skolverksamhet. Alla inser väl det sjuka i om VSK skulle vara tvungna att betala ut ersättningar till alla andra klubbar i serien om de vill göra en satsning? Varför ska det då få fortgå inom skolvärlden?

Det är lika sjukt, skillnaden är bara att det är precis så det fungerar. Varför steg aktiekurserna på skolaktier med runt 15 procent dagen efter valet? Lagarna måste verkligen ses över, så här kan det inte få fortgå. Besluta om förändringar för barnens skull!

Skolpengen ska gå till utbildning

Annons

Annons

Till toppen av sidan