Annons

Annons

Annons

Debatt
Västmanland har inte tappat ett mandat

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Svar på ledaren "Du lovade dina väljare att det här inte skulle hända, From Utterstedt (SD)", VLT den 21 september.

Sverigedemokraterna gjorde en fantastisk valrörelse och medvinden höll i sig ända in i vallokalerna, väljarna har nu uppenbarligen fått nog av politiker som förstör vårt land och har nu röstat för en förändring. Detta faller säkerligen inte Matilda Molander alls i smaken.

Annons

Hon som rad efter rad på ledarsidan har skrivit både rena lögner och använt sin plattform i tidningen i syfte att smutsa ner mitt parti och undertecknad. Hon är också kritisk till SD:s valsedlar, vilka är framtagna via partiets medlemmar. Har Molander synpunkter på ett partis demokratiska beslut eller valsystemet som sådant föreslår jag att hon vänder sig till rätt instans istället för att återigen ge sig på undertecknad.

Annons

Jag har uttryckt att valsystemet, inte SD:s valsedlar som Molander försöker framhålla, kan vara komplicerat. I detta val föll det sig så att vissa ledamöter valdes in för andra län än där man bor. Det är verkligen inte första gången det sker.

Jag vill påminna om att som riksdagsledamot tillika lagstiftare är uppdraget att arbeta för hela Sveriges avlånga land. Att vi 349 ledamöterna väljs in på de olika länsbänkarna förändrar inte på något sätt det uppdraget. Vi som ledamöter väljer själva vilka frågor vi vill driva. För egen del kommer jag fortsätta att bo och verka i Västerås och jag kommer att fortsätta driva exempelvis frågan om att göra Västerås flygplats till en beredskapsflygplats, likväl som jag exempelvis kommer att fortsätta driva den nationella frågan om att behålla kontanterna.

Utöver det känner jag ett stort ansvar att som ensam riksdagsledamot från SD på Jämtlandsbänken, försöka fånga upp vilka av deras lokala frågor jag kan driva. Klarar man inte av det så är man nog inte tillräckligt kvalificerad för att sitta i Sveriges riksdag. Och ja Molander, jag tycker faktiskt att detta ska bli riktigt spännande!

Annons

Västmanland har absolut inte tappat ett mandat, när det ska voteras i kammaren kommer SD:s två mandat på Västmanlandsbänken att besittas. Molanders försök till att återigen svärta ner oss med påståenden om att det skulle vara annorlunda är felaktigt.

Ann-Christine From Utterstedt (SD)

riksdagsledamot

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan