Annons

Annons

Annons

Debatt
Förslag till staden om byggnationer i framtiden!

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Maria Ivarsson

Annons

Hej staden! Man läser ibland inlägg från och till om folk som klagar på att det ska byggas eller inte byggas på vissa områden.

Att folk blir förbannade och överklagar utan anledningar i mångt och mycket har vi sett exempel på, senast på Vallby. I stället för att ge vika varje gång någon klagar varför säljer inte staden delar av marken till dem som bor i dessa områden? Om de där inte vill att det byggs där, då kan de få köpa marken. Annars går vi vidare med planerna på att det ska byggas.

Annons

Annons

Då kan flera kanske engagera sig i sina samfälligheter runt om i staden som har ekonomiska förutsättningar och då köpa marken bredvid, då får folk som till exempel på Vallby sina grönytor eller snarare igenväxta ytor för sig själva och ni i staden får betalt för marken och kan gå vidare med andra ärenden. Och ni slipper underhållskostnader för detta, det blir en win-win situation för alla i ett sådant läge.

Varför inte göra så? Eller ska folk som bor i områden som inte vill att det byggs få klaga hur mycket som helst utan att det kostar dem något? Sedan så ska man tvinga på staden underhållskostnader får tomytor som ändå inte används till något.

Då kan de boende på olika områden köpa grön ytorna och ta hand om dessa. Så slipper ni på staden göra det.

Erbjud flera att köpa mark i respektive samfällighet eller privatpersoner istället för att bara dra på er massa kostnader för utredningar och underhåll.

Peter Eriksson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan