Annons

Annons

Annons

Fotboll

Fick provspelsdrömmen krossad – talangen allvarligt skadad

Han var redo att åka på provspel efter säsongen – nu får Skiljebos anfallstalang Liam Deighton fokusera på att återhämta sig efter en allvarlig knäskada.

– Tanken var att jag skulle ta nästa steg i min karriär, säger 18-åringen.

Text

Det blir inget provspel med Göteborgslaget Gais för Liam Deighton efter den allvarliga knäskada han drog på sig mot Kvarnsveden.

Bild: Johan Bjernevall

Annons

Matchen borta mot Kvarnsveden i mitten av september blev bara 40 minuter lång för Skiljebos anfallare Liam Deighton. Sen vek sig knät på 18-åringen som tvingades av planen på bår.

– Jag trodde att knäskålen hade hoppat ur led. Jag hörde ett ljud, som att något gick av. Kroppen lade bara av, det gjorde inte så ont men jag fick panik. Men eftersom smärtan inte var så farlig så tänkte jag inte att det var någon större fara, berättar Deighton för VLT.

Annons

Annons

När svullnaden och smärtan i knät inte blev nämnvärt bättre på drygt en vecka uppsökte anfallaren vård och fick det röntgat. Svaret visade att korsbandet var av.

Nu inväntar han operation och därefter ska en lång rehabilitering genomföras.

– Det tar nog minst tio månader att bli hundra procent redo för match igen. När jag får genomföra operationen. Så nästa säsong är borta.

Hur känns det?

– Det känns väldigt tråkigt för att efter den här säsongen var tanken att jag skulle iväg och provträna med Gais (serieledare i söderettan). Det känns väldigt tungt med tanke på att jag kände mig redo att ta nästa steg i karriären.

I tidigare intervju med VLT har Deighton varit öppen med att han kan tänka sig stanna i Skiljebo om laget tar steget upp till division 1, annars skulle han söka sig vidare. Bland annat visade IK Brage intresse i våras. Men detta blir ett hack i skivan.

– Tanken var, både från mig och min agent, att jag skulle ta nästa steg till nästa säsong om Skiljebo inte gick upp. Men nu får man tänka om. Det här året får handla om att försöka stärka mycket annat, framför allt det mentala. Jag kan inte bara se de negativa. Då kommer jag ingenstans, säger Liam Deighton.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan