Annons

Annons

Annons

Insändare
En vanlig pump på macken drar också el

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Simon Larsson, Arkivbild

Annons

Kul att läsa att massor av antielbilister klagar på att elbilarnas "problem" är att dom behöver laddas. Roligt nog så verkar de inte förstå att pumpen de åker till med sin dinosauriebil, mer korrekt term är fossilbil då det är phytoplankton och zooplankton primärt som är fossila bränslen.

Din närmsta bensinmack kräver el och ganska mycket faktiskt. Fråga dom så kommer du se.

Annons

En vanlig pump drar mellan 5-8 kwh på en dag när den används, lägg till detta på hur många pumpar en mack kan ha och hur många som används under en dag av förare som ska tanka sina bilar.

Annons

Sedan har du lastbilarna som också kräver ganska högt tryck för att tanka.

Ja om du börjar räkna på matematiken där så kommer du att se att bilförare som kör sina vanliga fossila bilar använder en hel del el för att ta sig runt, el som skulle kunna avvaras till elbilsförarna istället.

Du kan dock få en sån där klassisk manuell pump att pumpa för hand för att fylla på din bil, men tyvärr kommer din tanktid då öka från 2-4 minuter till lite längre än så, och se köerna växa med de som väntar på att tanka.

Så Mattias Persson som inte gillar elbilar, använd all fakta i dina argument och inse att folk med bensin/dieselbilar och maskiner använder el för att kunna driva sina fordon och det gör dom ännu mer ineffektiva i det stora hela.

Bensin/dieselbilar är på dödsbädden och hålls vid liv nu enbart av konstgjord andning.

Fossila eran är över

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan