Annons

Annons

Annons

Ishockey

Jätteskräll när VIK Hockey J20 besegrade Frölunda

Text

Denna text är skapad av tidningens textrobot.

Annons

Bottenlaget VIK Hockey J20 stod för en rejäl överraskning i J20 Nationell södra herr i hockey när laget besegrade serieledande Frölunda på bortaplan i Frölundaborg. Matchen slutade 3–4 (2–2, 1–0, 0–1, 0–0, 0–1) efter straffar.

VIK Hockey J20:s tränare Pär Hellenberg kommenterade matchen:

– Det var den tredje matchen och den var lika jämn som de andra två. Därför var det skönt att få en seger. Tycker vi släpper till för mycket chanser i första perioden, sedan jobbar vi oss in och får till en kvittering innan straffavgörandet till vår fördel.

Annons

Annons

Segermålet för VIK Hockey J20 stod Oscar Gustavsson för efter bara 00 sekunder i matchen.

Frölunda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 42 sekunder slog David Edstrom till assisterad av Noah Dower Nilsson och Stefan Milosevic.

VIK Hockey J20 kvitterade till 1–1 snabbt. Efter 3.20 gjorde Casper Nässén mål framspelad av Sebastian Ehrencrona och Karl Andersson.

Frölunda tog ledningen på nytt efter 7.38, genom Gustav Svantesson på pass av Elias Kumlin och Kristian Kostadinski.

VIK Hockey J20 kvitterade till 2–2 efter 13.48, genom Hugo Lejon på pass av Philip Runnemalm och Olle Fagerström.

Efter 9.06 i andra perioden nätade Teodor Forssander, på pass av Noah Dower Nilsson och Theo Angesved och gav Frölunda ledningen. 10.44 in i tredje perioden slog VIK Hockey J20:s Samuel Claesson till och kvitterade. I straffläggningen var det VIK Hockey J20 avgjorde till 3–4. Den avgörande straffen stod Oscar Gustavsson för.

Frölunda har fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna, medan VIK Hockey J20 har två vinster och tre förluster. Det här var VIK Hockey J20:s andra uddamålsseger.

Det här betyder att Frölunda ligger på andra plats i tabellen, och VIK Hockey J20 är på elfte och sista plats.

VIK Hockey J20 tar sig an Växjö i nästa match borta lördag 5 november 14.00.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan