Annons

Annons

Annons

Fagersta

Uppgifter: Mats Strandbergs bok blir film

En skräckfilm i västmanländsk miljö, baserad på boken Konferensen, verkar bli nästa filmprojekt för författaren från Fagersta.

Text

Fagerstasonen Mats Strandbergs bok Konferensen ska enligt uppgifter vara på väg att bli film. Bild: Henric Lindsten

Annons

Skräckförfattaren Mats Strandberg, med rötter i Västanfors, ska få ytterligare en bok filmatiserad. Enligt Moviezine, som var först med nyheten, ska inspelningen redan vara igång. Inga skådespelare eller någon regissör har offentliggjorts.

Annons

Annons

– Det finns uppgifter om att den spelas in, men tyvärr är det inte något vi kan prata om, säger en person på litteratur- och filmagenturen Grand Agency.

Det är Strandbergs bok Konferensen, vilken släpptes så sent som förra året, som ska bli film. Boken handlar om att anställda på ett kommunkontor samlas för en konferens i västmanländsk miljö och börjar försvinna en efter en.

– Den här gången är det inget övernaturligt utan en mördare i mask. Det är lite en blandning av Agatha Christie och filmen Fredagen den 13:e, berättade Mats Strandberg i Fagersta-Posten i samband med boksläppet.

Författarens fantasybok Cirkeln, skriven tillsammans med Sara Bergmark Elfgren, släpptes som film 2015. Enligt Moviezine har det också ryktats om andra filmatiseringar, men det är inga projekt som lett till bioduken ännu.

Den västmanländska miljön inspirerar författaren, men det är oklart var inspelningen sker. Bild: Henric Lindsten

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan