Annons

Annons

Annons

Insändare
L: Det är dags att minska barngruppernas storlek

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Christian Youhana

Annons

Svar på inlägget "Storleken på barngrupper är den viktigaste frågan", VLT den 18 november.

Vi konstaterar att frågan om förskolan gått under radarn och vi tänker som opposition ändra på detta.

Vi är ofta ute och besöker förskolor och har under åren haft löpande kontakt med lärarfacken. Det ekonomiska läget är tufft i flera verksamheter. Återstår för oss att se vad det socialdemokratiska styret tänker kring kvaliteten i förskolan och skolan. Hittills har det varit alldeles tyst om satsningar på skolfronten.

Annons

Annons

I vårt budgetalternativ avsätter vi nio miljoner som dels ska gå till att minska barngruppernas storlek i de lägre åldrarna, dels satsa på förskolepersonalens kompetens.

Som skolpolitiker vet vi också att resurser inte är det som löser allt. Vi måste fokusera på ledarskapet, öka andelen förskollärare och fortsätta göra Västerås till en attraktiv arbetsgivare.

I förskolenämnden har vi nyligen begärt information för att följa upp utvecklingen när det gäller barngruppernas storlek som vi upplever direkt påverkar personalens arbetsmiljö. Information om detta kommer att delges på en utbildningsdag i december.

På riksplanet satsar vår regering en miljard mer på förskolan jämfört med när socialdemokraternas budget styrde. De satsningarna är välbehövliga och bland annat dubblar vi det riktade statsbidraget som går till mindre barngrupper i förskolan.

Detta är några av Liberalernas initiativ för att bidra till en förändring.

Roger Haddad (L)

Oppositionsråd

Birgitta Åkerberg (L)

Förskolenämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan