Annons

Annons

Annons

Västerås

VLT värvar från Expressen och GP

Carl Sköldbäck, Expressen, och Svante Larsson, Göteborgs-Posten, har rekryterats till VLT. Båda får framträdande roller som frontchefer, det vill säga arbetsledande webbredaktörer.

Text: 

Carl Sköldbäck (till vänster) och Svante Larsson (i mitten) är nya frontchefer på VLT. Tillsammans med nuvarande frontchef Terese Westberg Sunesson och deskchef Joel Widerberg kommer de att leda nyhetsarbetet på VLT:s desk. Foto: Privat, Robin Aron / Göteborgs-Posten, Kenneth Hudd / VLT

Annons

– Både Svante och Carl är vana att jobba i högt tempo. Tillsammans med nuvarande frontchefen Terese Westberg Sunesson samt våra liveredaktörer och reportrar får VLT nu ett starkt team som gör att vi fortsatt kommer att vara nyhetsledande kring det som händer i våra bevakningsområden, säger VLT:s deskchef Joel Widerberg.

Annons

Annons

Carl Sköldbäck värvas från Expressen där han har nu har en roll som tv-webbredaktör.

– Jag ser fram emot att vara en del av den här satsningen som VLT gör. Det ska samtidigt bli kul och spännande att testa en ny roll i en för mig ny stad, säger Carl Sköldbäck.

Svante Larsson kommer från Göteborgs-Posten där han arbetar som sändningsproducent. Svante har en bakgrund i Västmanland och har tidigare jobbat på VLT:s systertidning Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

– Det är en väldigt spännande utmaning! Att återvända till Västmanland och då hamna i stormens öga på regionens flaggskeppsredaktion känns väldigt ärofyllt. Jag hyser den största av respekt för alla medarbetare i VLT-huset och är övertygad om att våra samlade erfarenheter kommer bli en fin kombination, säger Svante Larsson.

VLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström är mycket nöjd med rekryteringarna, som innebär att VLT får två nya ordinarie frontchefer. Den tredje frontchefen, som redan arbetar på VLT, är Terese Westberg Sunesson.

– Glädjande nog hade vi många sökande till tjänsterna, där många kandidater höll mycket hög kvalitet. I hård konkurrens var Carl och Svante utan tvekan våra toppkandidater och jag är oerhört glad över att vi lyckats värva två så erfarna, digitalt drivna och skickliga journalister. De båda kommer att bidra mycket till en redan mycket duktig redaktion.

Annons

Svante Larsson, ny frontchef på VLT. Foto: Robin Aron / Göteborgs-Posten

Carl Sköldbäck, ny frontchef på VLT. Foto: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan