Annons

Annons

Annons

krönikaVLT:s fredagskrönika

Daniel Nordström
Jag är stolt över VLT:s redaktion – och alla våra engagerade läsare

Jag vet. När en chefredaktör skriver svulstigt om sin egen tidning brukar läsarna i regel gäspa en aning. Men i dag kan jag inte låta bli. Jag är helt enkelt alldeles för stolt över VLT och våra läsare – dessutom händer det så många intressanta saker på redaktionen just nu.

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Jag lovar att jag inte ska rabbla en massa siffror, men låt mig bara kort inleda med att det glädjande nog går allt bättre för VLT krasst ekonomiskt. Vi går mot ett ännu starkare resultat än i fjol. Vi har tillväxt i vår prenumerationsaffär och dessutom går annonsaffären oerhört mycket bättre numera. VLT:s försäljningschef Maria Thorén och hennes gäng gör ett fantastiskt jobb.

När det gäller VLT:s redaktion avslutade en kritisk insändarskribent för en tid sedan sin text så här. "VLT:s chefredaktör behöver inte svara och berätta att han är stolt över sin redaktion. Det vet vi redan."

Annons

Annons

Jag valde att inte svara på insändaren, eftersom insändarskribenten redan visste svaret. Men, ja. Jag måste upprepa det här ändå. Jag är enormt stolt över de ambitiösa medarbetarna på VLT:s redaktion.

VLT:s reporter Tony Persson sänder live på vlt.se efter en skottlossning i Västerås.

Under flera år har VLT haft ett allt mer väloljat maskineri vid större nyhetshändelser. Det är också uppenbart att det är till VLT som människor vänder sig när larmen går i vårt område. Inte minst är vår live-tv uppskattad.

Men vi har också under det senaste året jobbat hårt för att vara ännu bättre på fördjupande artiklar i form av granskningar, reportage och förklarande texter. Avslöjandet om köpslarvet inom Västerås stad och miljonrullningen i Surahammar, artikelserien om "nära döden", vår valbevakning och valpodd samt ledarredaktionens intressanta serie "Västeråsarnas val" är bara några exempel under detta år.

Annons

Jessica Haas Forsling är en av VLT:s nya krönikörer.

Bild: Maria Björkman

Annons

Men, vad är det då som händer på VLT just nu?

► Jo, VLT har som bekant värvat Fredrik Virtanen som krönikor. Jag tror att de som har läst Fredriks krönikor i VLT har förstått vilken vass värvning det är.

► VLT Kultur har också en ny skarp krönikör, nämligen Jessica Haas Forsling, som är är litteraturvetare, författare och frilansande kulturjournalist. Under hösten debuterade hon med boken "Främmande fåglar".

► Joel Widerberg är ny deskchef på VLT och en viktig del av nyhetsledningen tillsammans med nyhetscheferna Helena Grahn och Cecilia Rindbäck Tiger.

► VLT har värvat från Expressen och Göteborgs-Posten. Carl Sköldbäck och Svante Larsson är våra nya frontchefer, det vill säga arbetsledande webbredaktörer. De bildar en stabil trio med Terese Westberg Sunesson, som redan arbetar som frontchef på VLT, och en stark enhet med hela nyhetsdesken.

Annons

► VLT har lanserat ett TikTok-konto, som på kort tid haft framgångar på plattformen. Sedan tidigare finns VLT på Instagram, Facebook och Twitter.

Annons

► Under veckan har vi haft föreläsningar om vikten av källkritik för engagerade gymnasieelever på Grillska och Carlforsska, detta tillsammans med alltid lika intressante Nicklas Hermansson, föreläsare, framtidsspanare och chefredaktör på nomofomo.se.

► VLT har lanserat en öppen livechatt på vlt.se, där alla kan ta del av vad vi arbetar med och dessutom just chatta med redaktionen.

► VLT-sporten har initierade poddar om VIK Hockey och VSK Fotboll.

Annons

►VLT fortsätter att satsa på att livesända sport via webb-tv på vlt.se.

►I dag är det premiär för Äntligen Helg. VLT:s nöjesredaktör William Holm och VLT:s kulturredaktör Maria Björkman guidar dig bland helgens aktiviteter i Västerås.

► Inom kort ska årets västmanlänning – och dessutom årets lussekatt koras.

Föreläsaren och framtidsspanaren Nicklas Hermansson och VLT:s chefredaktör Daniel Nordström föreläser på Grillska gymnasiet.

Bild: Mats Adolfsson

Annons

Jag ska avsluta för den här gången, men till sist vill jag berätta något ytterligare viktigt som jag är väldigt stolt över. Det är er läsare.

Ert engagemang, era tips, era synpunkter, er kritik, ert beröm. Det driver oss som jobbar på VLT ständigt framåt. Varmt tack!

Tre heta

Börje Salming

En fantastisk ishockeyspelare. En hjälte. En ikon. Det har varit smärtsamt vackert att se de välförtjänta hyllningarna och stående ovationerna för honom i den tid som är så svår för honom och hans familj.

Ylva Yngveson

VLT:s uppskattade privatekonomiska krönikör har skrivit sin sista krönika. "Det är märkligt att tiden inte ens som pensionär räcker till för allt man vill", skriver hon.

Annons

Erik Persson

Handbollspelaren från Västerås, med Irsta HF som moderklubb, blir proffs i Tyskland. 24-åringen är klar för FRISCH AUF! Göppingen som spelar i Bundesliga. Laget placerar sig just nu på en 16:e plats av 18.

Citatet

Av alla mina uppdrag är jag mest stolt över att bli krönikör i VLT.

VLT Kulturs krönikör Jessica Haas Forsling.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan