Annons

Annons

Annons

Insändare
Det är dags att börja riva miljonprogramshusen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hyresgäster på Bäckby är inte nöjda med Mimer.

Bild: Annelie Salminen

Annons

Jag läste artikeln från hyresgäster hos Mimer som klagar på att huset är kallt och mögligt och med all rätt så ska inte ett hus vara, men här har vi två spelare i en bricka. Mimer som har ansvar för dessa hus att dom ska vara i ett bra skick och kunden som ska ha det bra.

Men en sak krockar här och det är att dessa hus, precis som många på bland annat Puddelugnsgatan, byggdes under miljonprogrammens era. Dessa har passerat sitt bäst före datum. Men när vi pratar om hus som ska hålla 50-100 år så pratar man inte om miljonprogrammen, dessa hus var aldrig menade för sådan lång livslängd.

Annons

Annons

Det är hög tid för Mimer och andra aktörer som förvaltar dessa hus och börja inventera dem, göra kalkyler om dessa är värda att fortsätta förvalta och behålla eller är det dags för dem att rivas? Och byggas om med ny teknik, som är mer miljövänlig och står emot sankmarken som dessa på Stångjärnsgatan står på.

Miljonprogrammen var aldrig tilltänkta att leva så här länge som de gjorde, utan det är högtid att börja riva dessa gamla hus.

Man river dem en i taget och bygger nya på samma plats. Då slipper vi sådana här händelser som detta, detta torde vara det vettigaste, dels för hyresgästerna som bor där men också för Mimer och andra förvaltare som har hus.

Dessa hus går inte att underhålla längre, precis som med en bil som blir slutkörd så blir dessa hus det också. Speciellt hyreshus där det ofta är mycket in- och utflyttningar med olika människor som bor där.

Mats A

Ingenjören

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan