Annons

Annons

Annons

Insändare
RFSL: Vi gör vad vi kan

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Staffan Björklund

Annons

Svar på inlägget "Var är Västerås regnbåge?", VLT den 21 november.

Västerås regnbåge är ibland svår att hitta, men att allt saknas är en enorm överdrift.

Ska vi ha en aktivt hbtqi+ community där regnbågen syns hela tiden måste vi alla hjälpas åt och inte bara förvänta oss att "någon annan" ordnar våra aktiviteter. Alla medlemmar kan komma med förslag på evenemang, men ska vi ordna mer än det vi redan gör krävs också att det finns personer som är med och jobbar.

Annons

Annons

RFSL, ensam och tillsammans med andra, arrangerar flera event per månad. Varannan tisdag har RFSL tillsammans med ABF Västerås och Ungdomsmottagningen en hbtqi+ grupp för unga mellan 13 och 23 år, en torsdag i månaden har RFSL träff för alla medlemmar, två gånger per månad har RFSL en specialträff där alla är välkomna, men där målgruppen är asylsökande, och en gång per vecka träffas teatergruppen där RFSL samarbetar med Teatermaskinen i Riddarhyttan.

Förutom detta är vi med samtliga dagar på Västerås Pride, Hallstahammars Pride, Sala Pride och ofta andra Pride runt om i landet.

Under Förintelseveckan kommer RFSL att ha event som belyser hbtqi+ perspektivet.

RFSL är inte en lokal förening enbart i Västerås utan vårt område är hela Västmanland. Vi har heller inga anställda utan allt är frivilligarbete.

Saknar du något event så kontakta RFSL med förslag. Vill du jobba för att det händer något i hbtqi+ communityn, kontakta RFSL. Och om någon förening, skola, bibliotek vill göra event tillsammans med RFSL så kontakta oss.

Vi gör vad vi kan utifrån de resurser/personer som finns tillgängliga.

RFSL Västmanlands styrelse

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan