Annons

Annons

Annons

Insändare
Är detta också symbolpolitik?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En symbolhandling som handlar om att Energimyndigheten uppmanat till att minska elanvändningen.

Bild: Arkivbild

Annons

I mitten av november så gick stadsdirektören ut med att vi inom Västerås Stad verksamheter, som en symbolhandling, inte skulle tända adventsljusstakar, med undantag för äldreboenden, verksamheter för människor med funktionsnedsättning och de för barn och unga. En symbolhandling som handlar om att Energimyndigheten uppmanat till att minska elanvändningen.

Annons

Men om Energimyndigheten vill att vi ska minska energianvändningen, varför då nöja sig med symbolhandlingar?

Annons

I den del av Västerås Stads verksamheter som jag jobbar i och som handhar de boenden som Västerås Stad driver för människor med beroendeproblematik löstes det hela med att köpa in batteridrivna elljusstakar för tusentals kronor och batteriladdare för att ladda dessa batterier, så mycket för dessa symbolhandlingar.

Under pandemin så var det uppehåll med att vår arbetsgivare bjöd oss på julbord men nu när pandemin är över så har dessa julbord utbytts till en enkel jultallrik i matsalen på Socialtjänstens hus, medans chefer och teamledare fick åka på inspirationsdag där några ur den svenska kändiseliten föreläste till en kostnad av 3 500 kronor per person. Den frågan som vi i verksamheten ställer oss är om detta också är symbolpolitik?

Medarbetare i Västerås Stad

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan