Annons

Annons

Annons

Insändare
Diakonerna är jätteviktiga för många som har det svårt

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Sara Johari

Annons

Efter att ha lyssnat på radion för någon vecka sedan, "Människor & Tro", som handlade om diakonernas arbete, hade jag ett samtal med min syster som ibland tvingas få hjälp av just en diakon för att hämta ut sin medicin.

Diakonen har alltid varit schysst och hjälpt till, men nu berättade hen för min syster att från och med 2023 kommer deras budget att halveras och från 2024 sänkas till endast 10 000 kronor per år.

Annons

Annons

Det är ju cirka 830 kronor i månaden, eller 2 000 kronor i veckan, eller 38 kronor om dagen. Till och med flyktingar har mer att röra sig med, de får 71 kronor om dagen (inget ont om flyktingar, jag tycker de ska få höjt bidrag).

Vad kan en diakon bistå med för hjälp på en sån löjlig summa?

Jag försökte ringa chefen för kyrkan i Västerås, men fick till svar att han är i södra Afrika på besök, vad kostar en sån tjänsteresa ...

Diakonerna är ju jätteviktiga för många som har det svårt (när socialen inte hjälper de mest utsatta, eller så tar det flera månader innan de hjälper och då är det ofta för sent), och nu skärs diakonernas budget ner rejält.

Jag tror att det börjar bli dags att gå ur Svenska kyrkan när jag hör hur pengarna används, eller snarare inte används.

Upprörd syster till en (ibland) hjälpbehövande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan