Annons

Annons

Annons

Debatt
Ett vänstertungt styre i Hallsta kommer att få negativa konsekvenser

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Jerry Brodin, Arkivbild

Annons

Efter en tid står det klart att det blir en ny koalition i Hallstahammar. Både Liberaler och Socialdemokrater bland de forna koalitionskollegorna minskade i antal röster i detta val, som medförde att vi tappade i majoritet.

Nu stiger ett nytt styre in i värmen, där Socialdemokraterna bjuder in Vänsterpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet. En vänstertung majoritet som återigen blir gällande i kommunen.

Annons

Annons

Centerpartiet i Hallstahammar har idogt stått emot ett vänsterstyre till förmån för ett liberalt och mer borgerligt styre. Under denna mandatperiod har vi haft fokus på att utveckla hela kommunen i alla delar och hushålla med vår ekonomi.

Centerpartiet hade sett en mer balanserad koalition för att kommunen ska få den ekonomiska tryggheten den behöver och för att kunna hålla kvar skattesatsen för våra medborgare.

Centerpartiet i Hallstahammar har en ryggrad som sitter i mitten och vi vill föra en ekonomisk politik som vi står för. Och visst känns det lite bittert att veta att Socialdemokraterna inte förde diskussioner med de partier som de utgav sig att kunna styra ihop med.

Utfallet i detta val gällande partikonstellationer är mycket olika som vi respekterar, men jag ser ett stort behov av att stå stadigt i sin ideologi när oron blåser i många frågor. Även i Hallstahammar - och fortsätta på den väg vi startade upp 2018 mot ett mer liberalistiskt och borgerligt styre mot mitten.

Det behövs nu när vi står inför stora ekonomiska påfrestningar. Att hålla nere skatten i kommunen, att fortsätta utveckla områden i hela kommunen, att fortsätta se människan som individ, prioritera tryggheten och skolan, sund krisberedskap och klimatneutral kommun är Centerpartiets huvudfokus.

Annons

Jag hoppas att detta styre endast får nästkommande fyra år, för vi kan räkna med en skattehöjning.

Om inte 2024 så blir det 2025. Behoven av stora investeringar finns, men lösningarna är fler än att höja skatten. Vi behöver se över våra fastigheter och markpriser, ändra investeringsprincipen och hålla nere kostnaderna med ett effektiviseringsfokus.

Annons

Vi kommer nu gå i opposition och vara en blåslampa på den nya majoriteten och bevaka att just ovanstående frågor finns på den politiska agendan. 

Anna Gunstad Bäckman (C)

Gruppledare Hallstahammar

Ulf Olsson (C)

Ordförande Hallstahammar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan