Annons

Annons

Annons

Fotboll

KLART: ÖFK får elitlicens

ÖFK får elitlicens för 2023.

Under måndagen kom beskedet från förbundets licensnämnd. Laget får därmed spela vidare i superettan.

Text

Östersund får elitlicens för 2023 och får spela vidare i superettan.

Bild: Bildbyrån

Annons

Det var dagen efter att kontraktet säkrades som ÖFK kallade till presskonferens på ÖFK:s kansli. Där meddelade elitbolagets ordförande Tom Pripp att det saknades 10 miljoner.

ÖFK fick in de miljoner som krävdes och därmed är elitlicensen för 2023, säkrad. Det står klart under måndagseftermiddagen när licensnämnden publicerar beslutet.

– Vi är otroligt glada för beslutet. Under hela processen har vi presenterat ett starkt underlag för Licensnämnden, där vi visat en stark handlingskraft med hjälp av supportrar och sponsorer samtidigt som vi visat en trovärdig budget för 2023. Nu kan arbetet för kommande säsong 2023 påbörjas på allvar, säger Tom Pripp, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Via sponsorer och en swishkampanj lyckades ÖFK samla in 2 miljoner kronor. Investeringsbolaget Östersunds Transferintressenter AB valde, med några timmar kvar till mötet med licensnämnden, att gå in med 8 miljoner kronor.

Därmed lyckades klubben nå upp till de 10 miljoner som var satt som mål.

ÖFK hade en tung säsong sportsligt, men lyckades vända den negativa trenden under hösten. I den sista omgången av superettan vann laget mot Norrby och säkrade en plats i kvalet. Där lyckades laget vinna över Falkenbergs FF i ett dubbelmöte.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan