Annons

Annons

Annons

Villa–VSK

Carlssons pik till nära vännen: ”Om jag hade tränat Villa så...”

De känner varandra väl och är normalt nära vänner.

Men i kvällens seriefinal byts vänskapen mellan Villa Lidköpings Johan Sixtensson och VSK:s Michael Carlsson mot skarp konkurrens.

– Det kan bli hett ibland, säger Carlsson.

Text

Normalt sett är Villatränaren Johan Sixtensson och VSK-tränaren Michael Carlsson nära vänner och har även varit förbundskaptener tillsammans i både P21- och a-landslagen.

Men när Villa och VSK ikväll ställs mot varandra i en tidig seriefinal är tonen dem emellan kantad av konkurrensen.

Vi lät tränarna svara på åtta frågor om lagen, konkurrensen – och varandra.

Johan Sixtensson.

Bild: Christoffer Million

Johan Sixtensson, tränare Villa Lidköping:

1. Hur ska ni vinna?

– Vi ska göra det vi gjort tidigare, förhoppningsvis ännu bättre än vi gjort hittills eftersom jag känner att vi stegrar lite i spelet hela tiden.

Annons

Annons

2. Vem avgör seriefinalen?

– Det blir Joel Broberg.

3. Vilka är egentligen bäst; ni, VSK eller Edsbyn?

– Jag tycker att vi är bättre än dem. Vi har bäst balans mellan det offensiva och det defensiva och den bästa kombinationen av spelare som kan vara både slitvargar defensivt och hypervassa offensivt. Så vi har de bästa verktygen.

4. Vad är det bästa med VSK?

– Jag gillar att de tror så mycket på sin grej. De har byggt upp en värld som de tror stenhårt på och det tycker jag att de gör rätt i.

5. Vad är det bästa och värsta med Michael Carlsson?

– Det bästa är att han kan vara både en väldigt bra tränare samtidigt som han är en väldigt bra vän även om vi ofta under säsongen eller i vissa matcher är fiender.

– Det värsta är att han är väldigt oförutsägbar ibland. Man vet aldrig vad han ska göra så man måste alltid tänka i olika scenarion när man möter dem. Han har mycket idéer som ofta är till deras fördel, men inte alltid, haha.

6. Berätta något vi inte vet om Michael Carlsson.

– Han älskar ju pepparkaksdeg något helt ofattbart mycket. Jag blev varse om det när vi var på VM med P21 och alla andra gick ut och köpte godis medan han köpte godis och även en sådan där stor limpa med pepparkaksdeg som han sedan låg i sängen och åt. Det är sådant han gör när han är på hotell och läger och sådär.

7. Vem från VSK skulle du vilja ha i ditt lag?

– Jag gillar ju "Storken" (Robin Andersson) och Rasmus Sjöström. Dels för att de är bra spelare men kanske framför allt för hur de är utanför isen. Jag gillar ju spelare som kan vara superfokuserade på isen men som sedan har glimten i ögat och kan skämta och skratta utanför, och det kan de två verkligen.

Annons

Annons

8. Om du fick träna VSK en säsong, vad skulle du göra med dem?

– Det här är ju sådant man får käka upp om man säger något dumt. Det blir en lite känslig fråga. Vi har ju lite olika syn på hur man bör spela bandy och hos dem tycker jag att det finns små taktiska detaljer i deras spel jag tycker att man kunde utveckla. Mer säger jag inte, haha.

**********

Michael Carlsson.

Bild: Dan W Boter

Michael Carlsson, tränare Västerås SK:

1. Hur ska ni vinna?

– Vi ska spela vårt spel full ut. Men sedan måste vi ha en bra defensiv och göra det vi bestämt oss för att göra.

2. Vem avgör seriefinalen?

– Jag tror Martin Landström avgör, säger Carlsson med ett flin.

Spelar han?

– Han kommer kunna vara med i spel inom 24 timmar till en vecka.

3. Vilka är egentligen bäst; ni, Villa eller Edsbyn?

– Jag tycker att de tre lagen har vissa egenskaper i sitt spel som gör att de är bäst i landet. Men helheten att få ihop det över 90 minuter eller i en serie över fem matcher är otroligt jämnt, men Villa ligger lite före. De har ett samspelt lag och haft det i många år. Edsbyn har ett bra grundspel och sen är det vi som utmanar.

4. Vad är det bästa med Villa?

– De har satt ribban lite högre. Många klubbar har jagat dem i flera år. Vi (VSK) satte ribban på 90-talet, Edsbyn gjorde det under några år, SAIK också. Men just nu är det Villa som driver framåt. Det bästa med Villa är att vi har något att sikta mot.

Annons

5. Vad är det bästa och värsta med Johan Sixtensson?

Annons

– Haha. Jag tycker att Johan är en härlig person och vi är jäkligt bra kollegor och kompisar. Det värsta är att han precis som jag håller jävligt hårt på sitt eget lag så det kan bli hett ibland. När vi går ut till match är vi bittra konkurrenter och jag vill inget annat än att vinna över honom.

6. Berätta något vi inte vet om Johan Sixtensson.

– Jag brukar ju säga att han sitter i Villas restaurang och äter oxfilé med potatisgratäng och bearnaisesås varje lunch och är happy över livet. Men det är säkert bara jag som hittat på. Men han gillar det goda livet och att njuta. Det är båtliv, poolliv och att äta gott. En livsnjutare.

7. Vem från Villa skulle du vilja ha i ditt lag?

– Martin Karlsson har jag kamperat ihop med i landslaget och U21-landslaget och det är en jävligt skönt kille. Han driver på bandyn på ett bra sätt och styr Villas spel på ett bra sätt. Jag väljer honom för hans personlighet.

8. Om du fick träna Villa en säsong, vad skulle du göra med dem?

– Då skulle de ju gå rent (skratt). Nej, men jag skulle köra ännu mer än de gör emellanåt. Ibland tycker jag att de kan bli lite väl försiktiga, hålla i bollen och spela av matcherna. Jag skulle vilja att man går upp och trycker motståndarna från start och kör i 90 minuter.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan