Annons

Annons

Annons

Västerås

Samlar in pengar till utsatta – en halv miljon hittills


Lokala Hjälpen, organisationen som startats av entreprenören Staffan Braw, har hittills samlat in en halv miljon kronor. Pengar som bland annat ska gå till utsatta familjer i staden.

Annons

Anmäl text- och faktafel
Det är många företag, organisationer och privatpersoner som har anslutit sig till Lokala Hjälpen och startat insamlingar.

Ett exempel är Odd Fellow-logerna i Västerås som här om dagen skänkte 50 000 kronor.

– För oss känns Lokala Hjälpen och deras julinsamling som ett naturligt val. När vi loger pratade ihop oss var vi rörande överens om den som mottagare. Dels för att de som organisation med sitt nyskapande och ”tillsammans-tänk" gör ett fantastiskt jobb. Dels för att alla pengar i deras insamling till hundra procent, via många hjälporganisationer, går vidare till utsatta här i stan, säger Antonio Grimaldi ordförande i logernas samarbetskommitté  Odd Fellow Västerås.

– Att många redan sedan tidigare har det svårt är väl alla medvetna om. Och vad som händer nu med inflation och stigande matpriser som följd vågar man knappt tänka på. 

Att just Odd Fellow riktar sin gåva och bidrar julinsamling känns extra skönt, tycker Staffan Braw.
– Det blir ett som ett fint kvitto på vår legitimitet när en organisation med Odd Fellows anor ser oss en värdig mottagare och partner. Något som stärker vårt varumärke och är såklart otroligt viktigt för en verksamhet som vår. 

Nu är insamlingen uppe i en halv miljon.
– Att vi i dagarna passerade halva miljonen känns jättebra, säger Amanda Gahm på Lokala Hjälpen.

– Men vi upplever det som lite trögare i år. Detta till trots hoppas vi fortfarande på miljonen eftersom vi i år märker ett mycket bredare engagemang av egna insamlingar, inte minst bland lokala företag, säger Amanda Gahm.

Trots tuffare tider även för givare, hoppas Lokala Hjälpen fortfarande på att nå sitt mål på en miljon.

Lokala Hjälpen konstaterar att över 4 000 barn i Västerås lever i ekonomiskt utsatta familjer.

Även VLT är med och bidrar till Lokala Hjälpen.

– För oss är det självklart att vara med och bidra. Det är många som behöver stöd, inte minst i dessa tider, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT.


Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan