Annons

Annons

Annons

VSK silly season 2023

KLART: Skriver nytt med VSK – efter sponsorernas initiativ

Martin Gambos såg ut att lämna VSK Fotboll – nu meddelar klubben på sin hemsida att man skrivit ett tvåårskontrakt med mittfältaren med hjälp av två sponsorer.

Text

Bild: Bildbyrån

Annons

Den slovakiske mittfältaren Martin Gambos kom till VSK Fotboll på ett korttidskontrakt under sommaren 2022. Han växte under hösten till en nyckelspelare i det grönvita lag som räddade superettakontraktet.

Efter säsongen talade det mesta för att 24-åringen inte skulle bli kvar i klubben. I månadsskiftet var han en av spelarna som klubben tackade av men nu, bara dagar innan jul, får VSK-fansen en tidig julklapp.

Med riktade pengar från sponsorerna Hygienteknik och advokatfirman Landerdahl har klubben kunnat säkra upp mittfältaren på ett kontrakt som sträcker sig över två år.

Annons

– Jag har förlängt med VSK för att jag kände att det finns något speciellt i det här laget, en positiv känsla av att vi kan uppnå våra mål framöver, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Martin Gambos har förlängt med VSK Fotboll.

Bild: KRISTER ANDERSSON

Tränare Kalle Karlsson förklarar att man hela tiden velat behålla Gambos men att de ekonomiska möjligheterna varit små. Därför riktar han ett stort tack till sponsorerna som gjort det möjligt.

– Den här förlängningen var avlägsen i november, men jag har haft en dialog med Martin och han har uttryckt att han gärna stannar i VSK. För vår del har vi hela tiden velat ha kvar honom, men som sagt, så fanns inte utrymmet från början.

– Jag vill framföra min tacksamhet till Hygienteknik och advokatfirman Landerdahl som möjliggjort detta. I år har vi valt att använda tillskottet från Hygienteknik från starten av säsongen och det känns ännu bättre att vi får användning av en spelare hela säsongen istället för sommaren och framåt. Martin Gambos var oerhört nyttig under hösten, enligt statistiken låg han kontinuerligt på över 11 000 löpmeter per match, mest i laget efter ”Momme” (Mohammed Mahammed), och han kombinerade det med att även vara kapabel att vinna och fördela bollen. Han är dessutom en mycket fin karaktär som är uppskattad av lagkamraterna, säger Kalle Karlsson.

Annons

Martin Gambos spelade tolv matcher för VSK förra säsongen och svarade för två assist.

Annons

Fakta

Kontraktsläget VSK Fotboll

Utgående: Jakob Lindahl (lämnar), Viktor Steen (lämnar), Michal Pawlik (lämnar), Viktor Prodell (slutar)
Kontrakt över 2023: Daniel Svensson, Elis Wahl, David Engström, Dusan Jajic, Filip Tronêt, Simon Johansson, Anders Hellblom, Patric Åslund, Anton Fagerström, Viktor Granath, Daniel Ask, Olle Edlund, Mohammed Mahammed, Frédéric Nsabiyumva, Max Pettersson, Pedro Ribeiro, Simon Gefvert, Kalle Karlsson (tränare).
Kontrakt över 2024: Max Larsson, David Burubwa, Alex Lindelöv, Miguel Sandberg, Alex Douglas, Herman Magnusson, Martin Gambos.
Kontrakt över 2025: Liam Larsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan