Annons

Annons

Annons

Dödsfall på Salberga

Dämpad stämning efter fångens död – nu ska personal och intagna förhöras

(UPPDATERAD KL 20.20) Det var i morse som personal på kriminalvårdsanstalten i Sala upptäckte en intagen som var avliden. ”Det finns inte någon misstanke om brott”, säger anstaltschef Heini Lindell.

Text

Annons

Anmäl text- och faktafel

– Det jag kan säga är att vi hittade en intagen i samband med upplåsning av bostadsrummet i morse, säger Heini Lindell, anstalts- och häkteschef på Salberga.

Det var klockan sju i morse.

– Vi vet verkligen inte vad som har förorsakat dödsfallet.

Annons

Hon tillägger:

Annons

– Det jag vet är att det inte finns någon misstanke om brott.

Heini Lindell är anstalts- och häkteschef på Salberga.

Bild: Terese Ahlin

Hur gammal var personen?

– Jag har ännu inte fått klartecken om den intagnes anhöriga är underrättade, det sker via polis. Med hänsyn till det vill jag inte säga så mycket mer om individen.

När ett dödsfall inträffar på en kriminalvårdsanstalt startar det per automatik en utredning om vad som har förorsakat dödsfallet. Den sköts av en särskild enhet inom kriminalvården och brukar ta fyra till åtta veckor. Såväl personal som intagna ska förhöras.

Hur kunde detta ske?

– Det är det utredningen får visa. Vi vet verkligen inte. När vi vet, vet jag också om vi hade kunnat göra något på annat sätt och vad som har lett till den här tragiska situationen och händelsen.

På Salberga omhändertar man nu personal och intagna.

– Det är en dämpad stämning, säger Heini Lindell. Vi får se vad utredningen visar.

Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson i region Mitt, bekräftade på torsdagskvällen att personens anhöriga har underrättats.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan