Annons

Annons

Annons

Fotboll

VSK-succén till Malmö FF – hyllas av förre lagkaptenen

Taha Ali gjorde succé i VSK 2021.

Efter en säsong i allsvenskan säljs han nu till Malmö FF och hyllas stort av sin förre lagkapten Simon Johansson.

”Kommer bli sån succé”, skriver VSK:aren på Twitter.

Text

Bild: Bildbyrån/Twitter

Annons

Taha Ali kom till VSK Fotboll på lån från ÖSK under sommarfönstrets sista timmar 2021. Yrvädret blev nästan omedelbart en succé i Grönvitt och var starkt bidragande till att klubben räddade kontraktet i superettan den hösten.

Han insatser i serien gick inte obemärkt förbi. Ali vann VLT-priset och värvades inför 2022 till den allsvenska nykomlingen Helsingborgs IF från ÖSK i en affär som uppges ha kostat skåningarna mellan tre och fyra miljoner kronor.

Annons

Annons

Efter ett år i allsvenskan tar 24-åringen nästa steg i karriären. Under måndagen presenterades Ali för den allsvenska storklubben Malmö FF där han skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Den fotboll som MFF står för, nu också med Rydström i spetsen, är attraktiv och passar mig. Jag tror att jag kan utvecklas och åstadkomma mycket. Det finns alla förutsättningar. Jag ser fram emot att göra debut i MFF-tröjan och visa varför jag är här, säger Ali till MFF:s hemsida.

Taha Ali lämnar Helsingborg för spel i Malmö FF.

Bild: LUDVIG THUNMAN

– Taha Ali är en spelare som vi följt genom åren och som Henrik Rydström också ville ha in. Vi förstår vikten av spelare som är skickliga en-mot-en och när Veljko lämnade tappade vi lite av den pusselbiten, säger sportchef Daniel Andersson till samma hemsida.

Taha Ali och övergången har hyllats och uppmärksammats på flera sociala medier. Bland annat hyllas 24-åringen av sin tidigare lagkapten i VSK, Simon Johansson, där han menar att det ”Kommer bli sån succé” och att han är glad att slippa möta honom i superettan kommande säsong.

Annons

***

VSK Fotbolls superettakonkurrent ÖSK ska enligt uppgifter ha en vidareförsäljningsklausul på Taha Ali och ha rätt till pengar när yttern nu sålts från Helsingborgs IF till Malmö FF.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan