Annons

Annons

Annons

Bandy

VSK-svaret efter sjuka Villa-resultatet: ”Där är vi lite olika”

VSK gjorde sitt och vann mot Uppsala.

Samtidigt skåpade värsta rivalen Villa Lidköping ut Sunvära med 31–0 (!) – och kapten Charlotte Selbekk kan vara konstatera att antagonisterna är bra.

– De är väldigt bra på att ösa in mål vilket de visade i den här omgången, säger hon.

Text

Bild: Bildbyrån

Annons

Det satt långt inne. Men två poäng blev det för VSK om Uppsala trots en ganska blek grönvit insats.

– Det hackade väldigt mycket och vi fick inte alls något flyt på det. Sen måste jag säga att Uppsala stod upp väldigt, väldigt bra och gjorde det svårt för oss. De fick ut väldigt mycket och vi inte alls, så kan man summera det, säger VSK:s lagkapten Charlotte Selbekk.

Vad var det som inte stämde?

– Det är i passningsspelet det hackar. Vi hittade aldrig in i det där flytet vilket gör att vi får jobba mycket hårdare än vi kanske borde. Vi hade några lägen i början av matchen med några hörnvarianter som vi inte satte dit och då kom vi ur rytm på något vis. Det blev en hackig match.

Annons

På grund av er egen insats eller hur Uppsala agerar?

– Det är nog en kombination. Uppsala gjorde det svårt för oss men när vi inte har det perfekta flytet så blir det jobbigt.

Annons

Selbekk medger att det under stunder i den andra halvleken när VSK ledde men inte lyckades gå ifrån var en kamp med det mentala.

– Man får kämpa en del med det mentala i sådana lägen. Vi hade lägen som vi inte tog tillvara på. Samtidigt är vi ganska trygga i att vi vet om att vi kommer göra mål. Att det inte blev så många som vi hoppats får vi jobba hårdare på framöver.

Charlotte Selbekk var nöjd med två poäng men inte mycket mer mot Uppsala.

Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

VSK ligger just nu trea i tabellen, två poäng bakom Villa Lidköping med en match mindre spelad. Det mesta talar för att man när grundserien summeras ligger på samma poäng som rivalen och då avgör målskillnad.

Eller ja, ett Villas 31–o-seger under lördagen mot Sunvära konstaterar Selbekk att det inte är något att fokusera på.

– Det är ju ändå två poäng vi spelar om och vi vet att vi och Villa är lite olika där. De är väldigt bra på att ösa in mål vilket de visade i den här omgången. Den här målskillnadskampen i tabellen lägger inte vi så stort fokus på utan jobbar hellre med vårt eget spel, säger VSK-kaptenen.

Fakta

Matchfakta/elitserien

VSK–Uppsala Bois 5–2 (2–1)

Mål: 1–0 (11) Mathilda Eklund (Kajsa Ericsson), 1–1 (36, hörna) Nora Fälth (Tora Uebel), 2–1 (41) Edit Ljung (Galina Mikhaylova), 3–1 (70) Charlotte Selbekk (Tove Grönoset), 3–2 (75) Tora Uebel (Hanne Gezelius), 4–2 (80) Charlotte Selbekk (Edit Ljung), 5–2 (85, hörna) Galina Mikhaylova (Ingrid Bjonge)

Hörnor: 12–6

Utvisningar VSK:Bois:

Domare: Elisabeth Englund

Publik: 73

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan