Annons

Annons

Annons

Misstänkta kidnappningen

Fem misstänkta – alla nekar inblandning i kidnappningen

I mitten av december grep polisen fem personer i Fagersta, misstänkta för människorov. Samtliga sitter fortfarande häktade och åklagare Frieda Gummesson tror att utredningen kan dra ut på tiden.

Text

Enligt uppgift till FP ska bland annat regionala insatsstyrkan deltagit när fem personer greps i december, misstänkta för människorov.

Bild: Ahmad Shriki

Annons

VLT har tidigare berättat om att polisen fick ett samtal som gjorde att man åkte ut till en adress i Fagersta på fredagen den 16 december förra året. Där greps fem personer, misstänkta för människorov. Tre av dem har koppling till Fagersta: Två män i 40- respektive 50-årsåldern samt en kvinna i 30-årsåldern.

Annons

Annons

Enligt dokument från tingsrätten är tre personer målsägare och utsattes alltså för brottet.

Några fler detaljer om händelsen vill åklagare Frieda Gummesson inte gå in på.

– Tyvärr kan jag inte det så länge utredningen håller på, säger hon.

De fem, som alla nekar till brott, sitter häktade sedan 19 december och häktningstiden har nyligen förlängts. Det finns många olika uppgifter som behöver kontrolleras, enligt Gummesson. Det har handlat om både förhör och tekniska undersökningar.

Tidigare har VLT:s systertidning Fagersta-Posten skrivit att två platser ska undersökas som en del i brottsutredningen. Åklagaren bekräftar nu för tidningen att båda platserna finns i Fagersta.

Åtal ska väckas senast 7 februari. Tror du att utredningen är klar då?

– Nej, tyvärr finns det mycket som talar för att den inte hinner bli klar tills dess, säger Frieda Gummesson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan