Annons

Annons

Annons

Bandy

Insändare
Bandyn är på väg att dö

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Dan W Boter

Annons

Kritiken mot VLT när det gäller bandybevakningen döljer den större frågan; bandyn är på väg att tyna bort som idrott.

Hockeyn är oändligt mycket större som den stora vinteridrotten i Västerås och när VLT antyder detta blir bandyälskarna arga. Men det är ju ingen åsikt VLT beskriver utan ett faktum.

Titta på publiksiffrorna. Bandyn är en komplicerad sport och den håller på att dö ut. Klassiska bandyorter som Oxelösund och Hälleforsnäs har lagt ner. Den internationella bandyn dör ut när Ryssland sett till att bli en pariastat som ingen vill ha kontakt med. Det är inte bandyns fel men det kommer att slå hårt mot bandyn.

Annons

Annons

Hockeyn låg länge i bandyns bakvatten men genom ishallar och medieuppmärksamhet på grund av intresse hos allmänheten har man årtionde för årtionde knuffat bandyn mot stupet.

På senare år har innebandyn konkurrerat ut bandy när det gäller ungdomar och intresse som hockeyns konkurrent. Den är lättare, kräver inte så mycket utrustning och alla kan delta.

Det är så många strukturella faktorer som talar mot bandyn. Det är fel att hävda att bandyledarna agerar fel. De agerar rimligt men slåss mot svåra motståndare.

Media skriver om den idrott läsarna är mest intresserad av. Lösningen är inte att VLT skriver mer utan att suget på bandy ökar hos den stora publiken. Hur når vi dit? Bandy är en härlig men numera mycket liten sport i det allmänna medvetandet.

Mr Bister

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan