Annons

Annons

Annons

Fotboll

KLART: VLT sänder VSK på försäsongen: ”Har blivit tradition”

Än är säsongspremiären några månader bort, och före det ska fotbollslagen spela försäsongsmatcher.

Nu står det klart att VLT sänder fem matcher med VSK, och dessutom ett hett lokalderby mellan VSK dam och BK30.

– Det är en rättighet som många prenumeranter efterfrågar och som vi är mycket stolta över, säger VLT:s sportchef Peter Hoffström.

Text

Bild: Dan W Boter

Annons

Den 8 januari startade VSK upp årets fotbollssäsong när dam- och herrlaget gemensamt hade årets och säsongens första träning inför fans.

Snart ska lagen också spela träningsmatcher, och nu står det klart att VLT sänder fem av herrlagets på försäsongen, samt en match mellan VSK dam och BK30.

– Det har blivit tradition att VLT sänder VSK Fotboll under försäsongen. Det är en rättighet som många prenumeranter efterfrågar och som vi är mycket stolta över. Att vi under denna försäsong även kommer sända det heta derbyt mellan VSK Fotbolls damer och BK30 är vi så klart extra glada för, säger Peter Hoffström, sportchef på VLT.

Först ut av de sex matcherna som sänds på VLT är VSK:s möte med Brommapojkarna. Därefter sänds ytterligare två matcher i februari och tre i mars.

Annons

Fakta

Här är matcherna VLT sänder

Lördag 4 februari: Västerås SK–IF Brommapojkarna

Söndag 12 februari: Vasalund–Västerås SK

Lördag 25 februari: Västerås SK dam–Västerås BK30

Tisdag 28 februari: Västerås SK–IFK Eskilstuna

Lördag 11 mars: Västerås SK–Västerås Stadslag

Lördag 18 mars: Västerås SK–AFC Eskilstuna

Lördag 25 mars: Västerås SK–Sandvikens IF

Med reservation för förändringar.

Annons

VSK slutade under förra året på en niondeplats i superettan, och VLT:s expert Rasmus Ellvin ser tillbaka på ett lag som avslutade starkt.

– Jag har höga förväntningar på VSK i och med att man fått behålla stora delar av truppen som gjorde det bra under hösten. Därför hoppas jag få se att man tar vid där man slutade och fortsätter utveckla sitt spel.

– Den stora utmaningen som jag ser, och som försäsongen förhoppningsvis ger svar på, här hur man ska ersätta de 24 mål som Viktor Granath gjorde förra säsongen. Lyckas man hitta andra, fler dimensioner i det offensiva spelat för att klara det eller blir det ett problem in i säsongen?

Fakta

Så ser du VSK på försäsongen

För att se sändningarna på vlt.se måste du vara prenumerant på Vestmanlands Läns Tidning. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på vlt.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på vlt.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan