Annons

Annons

Annons

Debatt
Nu vet vi – det blev besparingar

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Göran Widerberg

Annons

När Västerås budget för 2023 debatterades i slutet av november var det många majoritetsföreträdare (S, V, C och KD) som talade sig varma över satsningarna som skulle göras på Västerås friluftsområden, på friluftslivet och det förebyggande arbetet under 2023. Det som redan fanns skulle inte bara utvecklas, nya satsningar var också att vänta.

Annons

Samtidigt fastställdes en budget för nämnden för idrott fritid och förebyggande (NIFF) full av ofinansierade budgetposter. Så mycket som 24 miljoner skiljde Liberalernas och majoritetens budget för nämnden. Vem som helst borde förstå att en så stor skillnad gör avsevärd skillnad för nämndens verksamhet men när vi liberaler, i budgetdebatten påpekade att besparingar var att vänta hävdade inte minst Kristdemokraternas företrädare, Samuel Stengård att vi hade fel.

Annons

Anser du fortfarande att vi hade fel, Samuel Stengård?

I förra veckan rapporterade både VLT och P4 Västmanland om de kommande neddragningarna på Västerås friluftsområden. Lampor kommer inte längre kunna lagas i motionsspåren, städningen på friluftsplatserna kommer minskas och någon ved kommer inte längre att finnas på grillplatserna, till exempel på Björnön. Listan på besparingar är lång och då gäller den än så länge bara friluftsområden och motionsspår.

Är det här vad ni anser är satsningar på friluftsområden och förebyggande arbete?

Vad kommer härnäst? För det kommer krävas mer besparingar. Majoritetens budget var byggd på luft och många redan beslutade satsningar saknade helt finansiering.

Det är tydligt att inte bara du, Samuel Stengård, utan också andra majoritetsföreträdare som talade sig varma för satsningar på fritid- och förebyggande på budgetfullmäktige helt enkelt inte förstod vad er budget skulle innebära i praktiken.

Nu vet vi.

Det blev besparingar.

Anna Lundberg (L)

Ledamot kommunfullmäktige

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan