Annons

Annons

Annons

Debatt
Myten om evolutionen

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: TT

Annons

Det är goda nyheter att läsa i Ny Teknik den 16 September 2019. Forskare vid Max Planck Institute skriver att ”Universum kan i själva verket vara flera miljarder år yngre än man trott.” Den vedertagna åldern för universum är 13,7 miljarder år. Om det nu visar sig vara flera miljarder år yngre, så kanske det, om det forsätter så, landar på bara 5783 år. Det stämmer i så fall med den judiska almanackan som utgår från världens skapelse. Enligt den läran skapades allt 3761 f. Kr.

Det är också intressant att veta att allt som vetenskapen kan bevisa aldrig strider mot vad bibeln säger. Och när vetenskapen inte stämmer med bibeln, så kan de inte bevisa vad de påstår. Till exempel evolutionsteorin; det är ju en teori, alltså en gissning. Jag skulle säga att när vetenskapen går längre än de kan bevisa så blir det till religion! Ingen vet att dinosaurerna dog ut på grund av ett meteornedslag. Ingen vet om det har varit någon Big bang. Man antar det på grund av att universum utvidgas.

Annons

Annons

Då politiker nu kräver att alla religiösa inslag ska bort från skolan, så räknar de också kristendom och biblisk tro till religion. Men de borde i logikens namn också räkna den obevisade delen av vetenskap som religion. Sluta tala om evolution som om det var något bevisat faktum. Det är likadant i massmedia, i vilka sammanhang som helst får man höra: ”detta har evolutionen åstadkommit”, ”för miljarder år sen” och så vidare. Det är inte vetenskap när man inte vet, utan antar att så här måste det ha gått till.

Jag har hört om och läst om kristna elever i skolan som blivit utskrattade och mobbade av både lärare och elever då de vågat ifrågasätta evolutionsreligionen. Nej, jag tror inte på den religionen som har slumpen till sin gud, Charles Darwin som sin profet, och vars skapelseberättelse består av en stor smäll!

En stor smäll skulle snarare förstöra än forma något så fantastiskt som universum med sina perfekta banor, och en jord på exakt rätt avstånd från solen med liv av alla slag. Jag skrev nyss att allt som vetenskapen kan bevisa stämmer med vad bibeln säger. Ett exempel är att jorden är rund, det har vetenskapen bevisat. Då kan det kanske vara av intresse att veta att i Jobs bok i gamla testamentet står det i 26:10 En välvd horisont har han satt över vattnen, där ljuset gränsar mot mörkret och några verser tidigare i vers 7 står det han hänger upp jorden på intet. Och i Jesaja 40:22 Han (Gud) sitter högt ovanför jordens rund, och då ska du veta att det ord som översatts till rund betyder sfärisk.

Annons

Ett annat exempel som vittnar om att jorden måste vara rund är att det samtidigt är både dag och natt när Jesus kommer för att hämta de som tror på honom, det ser vi av det Jesus säger i Matt 24 och Luk 17 två män ska vara ute på åkern, det är dagtid. Två kvinnor ska mala, det är morgon. Två personer ska sova i samma säng, det är natt. Ytterligare ett exempel på att bibeln, indirekt, beskriver jorden som rund är Psalm 103:12 Så långt som öster är från väster, så långt avlägsnar han våra synder från oss. Om det hade stått ”från norr till söder” så hade det varit en sträcka man kunnat mäta ut, från Nordpolen till Sydpolen. Men någon bestämd östpunkt och västpunkt finns inte eftersom jorden vrider sig runt sin axel.

Annons

När våra synder är förlåtna är de oändligt långt borta från oss. Vilken nåd och kärlek från en sann Gud som älskar oss och vill rädda oss från att gå förlorade.

Betänk att allt det här stod i bibeln långt innan vetenskapen trodde på, och än mindre bevisat, att jorden är rund. Så bibeln bekräftar när vetenskapen har rätt. I verkligheten är den bibliska läran och kristendomen ingen religion, utan mer vetenskap än vad naturvetenskapen är. Så bort med allt flum i skolorna och in med bibeln.

Anders Hagman

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan