Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Man tar sig för pannan

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild, Fredrik Ytterström

Annons

Jag är flerårig supporter med säsongskort och håller på VSK fotboll, men är oerhört besviken på den senaste värvningen.

VSK har basunerat ut att man ska ha högsta prioritet på hållbarhet. Dessutom ska man ha en värdegrund som ger förebilder till barn och unga. Nu värvar man en spelare som är dömd för grov penningtvätt. Hur hör hållbarhet och värdegrund ihop med kriminalitet?

Annons

Jag kan tänka mig svaret från VSK. "Alla ska ha en chans i samhället." Det håller jag med om, men inte i en klubb som satsar på hållbarhet och har värdegrund som sina ledord. VSK kan säkert vrida och vända detta till sin fördel i sina svar, men ni kommer aldrig att komma ur detta med fördelar i supporters och sponsorers ögon.

Annons

Vad tänker sponsorerna? De som redan sponsrar har säkert gett klartecken, men kommande sponsorer kanske blir mer tveksamma.

Andra klubbar sparkar sina spelare som döms för brott. Det finns exempel i hela Europa på klubbar som sparkar dömda spelare.

Såvitt jag vet är VSK den enda elitklubb som värvar en tidigare dömd spelare. Om uppgifterna stämmer i er tidning har han begått mened också. Han dömdes mot sitt nekande, men i intervjun erkände han.

Ni sparkade Liston för ett rasistiskt uttalande tidigare. Han blev aldrig dömd för uttalandet, men fick inte fortsätta. Dessutom har VSK blivit synonymt med Kalle Karlsson. Han är nu manager, sportchef, tränare och matchcoach. Jag tycker att han har alldeles för stor makt i VSK.

Valle på Haga

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan