Annons

Annons

Annons

Debatt
Gängproblematiken kan bara lösas med frälsning

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Anna Kuylenstierna

Annons

Sprängningar, mord och våldsbrott hör till vardagen i dag och vi ser ingen tendens till minskning. Regeringen söker skärpa lagstiftningen och ge mer resurser till polis och andra rättsvårdande myndigheter. Det är rätt och ger framför allt brottsoffren ett berättigat erkännande och stöd. Men tyvärr kommer det kanske inte att minska brottsligheten ty allt för stora, främst ekonomiska drivkrafter, ligger bakom kriminaliteten där det är framför allt narkotikahandeln (kokain) men också prostitution, trafficking och nätbedrägerier. Inte minst är ordinär medelklass kunder i dessa verksamheter. Men de kriminella som är engagerade i gäng finns i utanförskapsområdena där det är framför allt yngre människor som har förts in.  

Annons

Annons

Det som händer just nu påminner om den utveckling som har ägt  rum i bland annat Latinamerikanska länder. Erfarenheten är att fängelsestraff och liknande inte hjälper. 

Sinnelaget hos de yngre människorna måste påverkas och de måste få känslan av att veta vad som är rätt eller fel. Det enda som visat sig hjälpa är kristen frälsning, Den svenska Ankarstiftelsen har under flera år jobbat med detta i Columbia och med mycket goda resultat.

Slutsatsen är att våra problem i Sverige med ungdomsgängsproblematik endast kan lösas med att förövarna blir kristet frälsta.

Regering, opposition och myndigheter får inte tveka i att stödja kyrkor och organisationer som vill ta sig an uppgiften att frälsa förövarna.

Mitt förslag är givetvis utmanande för många politiker som ser sig som sekulära. Men nu är det så att inget annat än det jag föreslår hjälper mot gängkriminalitetens så det är bara att välja status qwo eller räddning för ungdomarna och landet.

Karl-Erik Andersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan