Annons

Annons

Annons

Fotbollens silly season

Anfallare ansluter från USA – när BK30-truppen tar form

Sportchef Bengt Gustavsson har inte legat på latsidan i bygget av BK30-truppen för 2023.

Flera spelare har förlängt, talanger har flyttats upp och några nyförvärv har tillkommit.

Text

BK30 rustar truppen inför kommande säsong i division 1 och gjorde redan innan nyår klart med hemvändande Elvira Gustafsson och talangduon Vilma Torseng och Liva Gillberg. Även en rad förlängningar kritades på i form av Amanda Aldén, Wilma Hedenström, Matilda Eriholm, Liwa Nilsson och Linn Niemelä.

Annons

Efter årskiftet har klubbens bygge fortsatt och man har bland annat gjort klart med en assisterande tränare till Armin Suljic i Patrik Blanksvärd-Larsson.

– Jag har jobbat med fotboll under 15 år varav de sista fem åren inom VSK:s akademi och VIK Fotboll i division 3. Under åren har jag passat på att utbilda mig inom svensk fotboll och har i dag UEFA B Licens.

Annons

– Min fotbollsfilosofi bygger på att utveckla spelare att spela intelligent och med stort bollinnehav, säger han till klubbens hemsida.

Liwa Nilsson (till vänster) och Amanda Aldén (mitten) är två förlängningar sportchef Bengt Gustavsson (till höger) gjort i sitt jobb med att bygga truppen inför 2023.

Bild: Eric Blomqvist, Robert Bjarnefeldt

På värvningsfronten har sportchef Bengt Gustavsson även hunnit få in klubbens andra nyförvärv inför 2023. 20-åriga anfallaren Moa Karlsson kommer senast från spel i USA för Embry-Riddle Womens Soccer i Daytona Beach, Florida där hon varit med och toppat ligan två år i rad.

Nu kommer Karlsson, som är uppväxt i Kungsör, hem till Västmanland och känner redan många i BK30 sedan tidigare i karriären.

– Känner många då jag spelat i flickakademin och i distriktslaget i Västmanland. Jag och Armin har haft kontakt under tiden jag vart i USA så kändes som en självklarhet att komma och provträna hos BK30 när jag kom hem från USA i mitten av december, säger Karlsson till klubbens hemsida.

Annons

20-åringen som även tillhört Eskilstuna United beskrivs av tränare Armin Suljic som en duktig djupledsspelare som är bra runt motståndarnas straffområde.

Utöver värvningen av Moa Karlsson har BK30 förlängt med Ella Niemilä och Emma Dahlgren. Från F19-laget har de lyft upp 16-åriga Ophelia Dahl och 15-åriga Hanna Byhlin Croner.

Ophelia Dahl är en av talangerna från egna ledet som fått kontrakt med A-laget.

Bild: Johan Bjernevall

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan