Annons

Annons

Annons

Debatt
Förbjud skändning av religiösa känsliga ting

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Annons

Ryssland planerar storkrig mot Ukraina och man har 200 000 soldater i beredskap och nya vapen köpta från auktoritära stater och detta enligt Natos generalsekreterare. Den ryska strategin och taktiken kommer att vara massanfall som får kosta hur många soldaters liv som helst bara för att vinna och erövra. En sådan motståndare är mycket farlig och kommer att kräva stora militära insatser av Ukraina.

Annons

Annons

Det är heller inte otänkbart att Sverige på sikt dras in i kriget konkret med invasion av Gotland. En Nato-anslutning är en säkerhetsgaranti för att  detta inte händer vid en fördjupad konflikt där Ryssland kommer att använda den ryska befolkningen i Baltikum som motivering. Gotland är som ett jättelikt hangarfartyg.

I det läge som alltmer börjar likna andra världskriget kan det bli nödvändigt med extraordinära metoder och framför allt när det finns folk inom SD och V som vill hindra Nato-anslutningen.

Det kan inte tillåtas med utmanande koranbränningar, hängningar av dockor liknande ledare i andra länder. Syftet bakom dessa arrangemang börjar likna arbete av femtekolonnare som vill hetsa upp för att försvåra anslutningsprocessen till Nato.

I världen finns 1,6 miljarder muslimer och ska jämföras med 2,2 miljarder kristna. Bara i Sverige finns 1 miljon muslimer. I det känsliga läge vi befinner oss i är det inte lämpligt att tillåta skändningar av koranen eller andra religiösa ting. Vi kristna vill heller inte att Bibeln eller korset ska missfirmas. De som inte gillar Islam bör istället välja en annan väg och det är dialog. Om man visar vänskap med åsiktsmotståndare kommer det att bli som glödande kol på deras huvuden. 

Annons

Håll fred med människor så långt det är möjligt. I dag måste vi sedan fokusera på fienden från Ryssland som vi hoppas genom våra planerade militära åtgärder i Sverige, EU och Nato ska bli stoppad så fort som möjligt.

Karl-Erik Andersson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan