Annons

Annons

Annons

Modo–VIK

Paananens varning efter raset: ”Då blir vi livsfarliga”

Thomas Paananen var besviken efter att VIK tappat tvåmålsledning mot Modo med knappt åtta minuter kvar – men höjer ett varningens finger.

– Vi kommer träffa rätt, då blir vi livsfarliga, säger huvudtränaren.

Text

Bild: Bildbyrån

Annons

VIK var på väg mot en blytung seger borta mot Modo. I alla fall tydde mycket på det när Anton Svensson prickade in 2–0 med knappt tio minuter kvar.

Sen inledde Modo offensiven och VIK raserade fullständigt. Tre hemmamål föll på drygt fem minuter och Gulsvart var besegrade efter mardrömsminuter.

Det är en kluven Thomas Paananen som når VLT:s intervjumikrofon efter matchen i Hägglunds Arena. Å ena sidan besviken över tappet, å andra sidan nöjd med att hans VIK är på rätt väg och klarar av att pressa seriesuveränen.

– Vi fick ju den matchbild vi ville ha men det är klart att man har det här slutet på näthinnan. Men jag tycker att man måste komma ihåg att vi faktiskt gjorde mycket bra, framför allt defensivt.

Annons

– Tredje perioden tycker jag var ganska bra innan deras 2–1-mål, vi blev lite ivriga och tappade samtidigt som Modo inleder sin anstormning och fick den energi de behöver. Men jag tycker ändå att det är ett klart steg i rätt riktning och vårt försvarsspel blir bättre och bättre men det är klart jag ville ha en vinst.

Annons

VIK tappade tvåmålsledning mot Modo till förlust 3–2.

Bild: JONAS FORSBERG

Thomas Paananen ser tendenser i sitt VIK som lovar gott framöver.

Bild: JONAS LJUNGDAHL

Vad säger du om att ni tappade matchen i slutminuterna?

– Sista sex-sju matcherna har vi hittat något som är bra rent defensivt sen möter vi ett fantastiskt bra lag vilket vi ska komma ihåg. Jag vet inte om vi kan göra så mycket annorlunda. Klart vi kanske blev lite för ivriga när de får vittring. Vi har inte vunnit lika mycket som Modo och det blir mycket psykologi.

– Men tidigare matcher har jag inte tyckt att vi varit nära att slå dem men nu tycker jag faktiskt att vi var det. Det är svårt att sätta fingret på vad vi hade behövt göra. Vi hade behövt vinna matchen, säger VIK-tränaren.

Han är dock tydlig med att han ser tydliga tecken på att Gulsvart är på rätt väg och höjer ett varningens finger inför fortsättningen.

– Vi behöver ta med oss de 50 minuter av matchen som vi var bra och sen även de minuter på slutet när vi inte var bra också. Det finns potential i laget när vi kommer träffa rätt, då blir vi livsfarliga. Förut kanske vi var bra 25-30 minuter i matcherna nu är vi uppe och snuddar på 50-55.

Annons

Annons

Fakta

Matchfakta/hockeyallsvenskan

Modo–VIK 2–3 (0–1, 0–0, 1–3)

Första perioden: 0–1 (18.11) Anton Svensson (Jimmie Jansson, Marcus Bergman)

Andra perioden:

Tredje perioden: 0–2 (10.17) Anton Svensson, 1–2 (12.13) August Berg (Marcus Vela, Riley Woods, 2–2 (15.10) Theodore Niederbach (Adam Pettersson, Daniel Brickley) i spel fem mot fyra, 2–3 (17.53) Filip Svenningsson (David Bernhardt, Nick Halloran)

Skott: 34–17

Utvisningar Modo: x2 minuter 1x5 minut VIK: x2 minuter, 1x5 minuter, 1x20 minuter

Domare: Alexander Österberg, Daniel Wessner

Publik: 3861

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan