Annons

Annons

Annons

Debatt
Staten bör ta ansvar för samhällsviktig kontanthantering

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Magnus Westberg

Annons

Svar på inlägget "Beslutsfattare – tänk om!", VLT den 9 mars.

Företrädare för PRO och SPF Seniorerna uttrycker i en debattartikel kritik mot att kontantautomaten på Viksäng kommer att tas bort. Det är väldigt tråkigt när individer drabbas av att enskilda automater tas bort och jag förstår hur svårt det kan vara för bland annat äldre som får långt till sin närmaste automat.

Annons

Annons

Hur många kontantautomater Bankomat har på olika orter i Sverige styrs av fler olika faktorer. Att Bankomat tar bort just denna automat är en del av en större utveckling där vi minskar antalet automater i hela Sverige. Bakgrunden är att allt fler människor allt oftare väljer att betala digitalt i stället för med kontanter. När efterfrågan på kontanter minskar anpassar vi vår service utifrån det.

Vi tittar på behoven runt om i landet och gör en samlad bedömning av vilka automater vi ska ha kvar och vilka vi ska ta bort. Viktiga faktorer i den prioriteringen är hur mycket automaterna används och hur långt det är till andra automater i området. Det är också sådana avvägningar som ligger bakom vårt beslut att ta bort automaten på Viksäng.

Vi på Bankomat tycker att det är viktigt att det ska finnas en fungerande kontanthantering i samhället, inte minst för människor i digitalt utanförskap. Därför arbetar vi aktivt för att staten ska ta ett större ansvar för kontanthanteringen.

Nina Wenning, vd

Bankomat AB

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan