AnnonsGötmars

Ta hand om dem du älskar - förebygg med en kostnadsfri juridisk besiktning

Vet du hur din familj påverkas ekonomiskt om något händer dig eller den du bor ihop med? Eller om du separerar? Varje familj har sina speciella förutsättningar och Götmars kostnadsfria juridiska besiktning ger dig den överblick du behöver för att kunna känna dig trygg.

Juristen Leif Ottosson på Götmars.

Läs mer om familjejuridisk besiktning här - hos Götmars i Västerås

Familjejuridik är ett snårigt område och ingen familjs situation är den andra lik. Det behövs professionell juridisk hjälp för att få koll på vilka bakomliggande faktorer som påverkar just din situation, så att de dokument och avtal du upprättar får den effekt du vill ha.

– Så länge ingenting har hänt, är uppfattningen ofta att det ordnar sig. Men när exempelvis ett dödsfall inträffat träder en omfattande familjelagstiftning in, säger juristen Leif Ottosson på Götmars i Västerås, tidigare känt som Hultcrantz. Han fortsätter:

– Många behöver få svar på frågor som: Vad händer om en av oss avlider eller om vi separerar? Har det någon betydelse att vi som gifta har särkullbarn? Vi har redan testamente, gäller det fortfarande? Vad innebär enskild egendom och vad blir effekten?

Det gäller att vidta åtgärder innan något har hänt

Många lever i tron att så fort man kontaktar en jurist kostar det pengar. Så är det inte hos Götmars som erbjuder en kostnadsfri besiktning över familjens juridiska situation.

– Besiktningen leder till att du får reda på hur det ser ut för er om något händer. Många gånger går lagstiftningens konsekvenser att justera exempelvis med ett testamente som påverkar arvssituationen. Det gäller att vidta åtgärder innan något har hänt, säger Leif och fortsätter:

– Det vi ofta möter när det blir skarpt läge och dokumenten ska användas, är att man skapat lösryckta dokument utan hänsyn till den unika familjesituationen. I slutänden kanske det inte ger den effekt man försökte uppnå. Man kan till exempel ha använt sig av nätets avtalsmallar där inte de rätta frågorna ställts innan dokumentet upprättats.

Läs mer på Götmars i Västerås hemsida

Carina Dalfjord på Götmars.

Begravningsrådgivare Carina Dalfjord på Götmars i Västerås, möter ofta familjer som känner sig oroliga och har många frågor om vad som nu kommer att ske på alla fronter. Hon känner i sin roll av det lugn många anhöriga känner när de på förhand är förvissade om de juridiska konsekvenserna.

– På Götmars är juristerna specialiserade inom familjerätt vilket känns väldigt bra. Att ha den juridiska kompetensen nära är en stor trygghet både för oss och de familjer vi träffar.

Det familjerättsliga området är komplext men du kan ofta påverka lagstiftningens konsekvenser genom korrekt skrivna dokument

Inbäddat innehåll

Götmars Juridik har funnits på Hultcrantz sedan 2018 och nu byter Hultcrantz namn till Götmars. Götmars är ett gediget familjeföretag med 15 lokalkontor med fokus på begravningsrådgivning och familjejuridik. Carina igen:

– De juridiska frågorna dyker ofta upp i tidigt skede under ett begravningsrådgivningssamtal och jag har möjlighet att snabbt kontakta våra jurister som kan lugna den oro som uppstått, säger hon och bollar över till Leif som tillägger:

– Det familjerättsliga området är komplext men du kan ofta påverka lagstiftningens konsekvenser genom korrekt skrivna dokument i förebyggande syfte. Den kostnadsfria juridiska besiktningen hos Götmars, tidigare Hultcrantz, visar dig vilka åtgärder just du har behov av.

Läs mer och ta del av en kostnadsfri besiktning här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av VLTs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan