Annons

Annons

Annons

Insändare
Ett döende studentliv i Västerås

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Mats Adolfsson

Annons

För knappt en vecka sedan gick Mälardalens studentkår ut på sociala medier att de inte kommer att förnya hyresavtalet med Mälardalens universitet, MDU, och därmed lägga ner kårhuset som ligger på campus i Västerås.

Den otroligt sorgsna stämningen ekar genom universitetets långa korridorer, och studenterna undrar vart de nu ska ta vägen.

Annons

Det hela handlade såklart om ekonomin, med en hyra på närmare 800 000 kronor om året. Kåren handlade inte bara om pubkvällar och fester, utan det är kärnan och samlingsplatsen för alla studenter i staden. Många kommer säkert ihåg de ökända baguetterna på kåren, den otroligt prisvärda och alla personer man knytit kontakten med.

Annons

Men det är väl i kommunens och universitetets bästa intresse att ha ett kårhus i Västerås, eller?

I Eskilstuna gick kommunen in och köpte upp ett hus till studenterna, så att kåren skulle bedriva kafé- och pubverksamhet. Men Eskilstunastudenterna har aldrig haft ett riktigt kårhus innan, utan de har under alla år knytit samarbeten med lokala pubar och lokaler i staden, där de hellre håller hus än i det nyöppnade kårhuset.

Man skulle också kunna ta tillfället i akt och öppna ett nytt kårhus närmare city med hjälp av Västerås kommun. Då kommer innerstaden sprudla av studenter, vilket också skulle vara bra för kommunen som nu satsar hårt för att förbättra city.

Blir vi utan ett kårhus i Västerås kommer studentlivet rent ut sagt att dö. Och som det ser ut just nu så bryr sig varken skolan eller kommunen om det alls.

Ledsen student

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan