Annons

Annons

Annons

Västerås

Grattis Britt, nu 100 år!

Den 15 augusti fyller Britt Hedin, Västerås, 100 år.

Britt Hedin fyller 100 år. Foto: Privat

Britt är född i Uppsala Venge församling 1923. Där bodde hon fram till 1934 när familjen flyttade till Stockholm och Ekerö, Britt var då 13 år gammal.

Annons

Annons

Under skoltiden på Ekerö fick Britt och hennes två systrar gå flera kilometer till skolan, både i regn och snöstorm, då det inte fanns några skolskjutsar på den tiden.

När Britt fyllde 22 år flyttade familjen in till Klarakvarteren i centrala Stockholm. Britt började arbeta som telefonist på Westins fotoateljé i Stockholm. Under krigets sista år, 1945, gifte Britt sig i Stockholms rådhus med sin blivande make. Två år senare flyttade paret till Orsa i Dalarna för att driva Hedins färghandel. 1956 gick flyttlasset tillbaka till Stockholm och Klarakvarteren.

En anställning på dåtidens varuhus EPA som föreståndare blev inkomstkällan fram till 1961 då Britts make får arbete i Västerås och de flyttar till Skiljebo. En kortare period arbetar Britt på EPA på Stora gatan innan hon blev anställd i Örjansverkstaden på Asea och huvudsysslan var att linda elmotorer. Där blev hon kvar fram till sin pensionering.

– Mamma bor fortfarande kvar i det egna hemmet med hjälp av hemtjänsten och hemsjukvården Malmaberg som hon riktar ett stort tack till, berättar sonen Sten.

Födelsedagen firas lugnt i hemmet tillsammans med de närmaste anhöriga då Sten med maka Agneta samt barn och barnbarn önskar henne ett stort grattis på 100-årsdagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan