Annons

Annons

Annons

Insändare
Häng ut de gängkriminella!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Runt om i landet ägnar sig polisen åt en ojämn kamp i syfte att komma till tals mot gängkriminaliteten. Hittills har alla försök misslyckats.

Praktiskt taget varje dag kan vi läsa om dödsskjutningar i landet. Kriminella dödar andra kriminella. Emellanåt tvingas också helt oskyldiga personer sätta livet till.

Än har inte de rättsvårdande myndigheterna, med polisen i främsta ledet, lyckats bemästra gängproblematiken.

Annons

Annons

Men har polisen verkligen provat alla medel som står till buds?

För några år sedan offentliggjorde polisen en lista över så kallad ”särskilt utsatta områden” där bland andra Bäckby i Västerås fanns med.

Nu är det hög tid att ta nästa steg på samma tema: offentliggör en lista över ”gängkriminella invånare”, stad för stad! Polisen säger själva att ”detektiven allmänheten” är deras överlägset bästa medhjälpare. Men som läget är just nu vet inte allmänheten vad de ska titta efter.

Om allmänheten däremot fick kunskap om vilka medborgare som, enligt polisens uppfattning, är gängaktiva skulle flera ögon och öron öppnas – till gagn för polisens arbete. De brottsaktiva skulle på så sätt avslöjas redan innan brottet är begånget!

Det skulle få en dämpande effekt på mord, skottlossningar och sprängningar!

De nivåer gängkriminaliteten nu nått, där anhöriga avrättas, slår alla tidigare rekord! Därför krävs också åtgärder som når nya nivåer även om det sker till priset av GDPR och andra stelbenta lagar.

Naturligtvis ska det också finnas en möjlighet att försvinna från polisens lista över gängkriminella – det behövs bara att den tidigare gängmedlemmen helt enkelt upphör med sin demokratihotande jävelskap och lever ett normalt liv!

Ordningsmannen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan