Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 sidor e-bok om sommarstugemorden: "Ett helt unikt fall i svensk rättshistoria"

I augusti 2016 fick polisen larmet: En man hade mördats och hans fru skadats allvarligt i en sommarstuga utanför Arboga.
Sedan greps parets dotter Johanna Möller och hennes sambo Mohammad Rajabi misstänkta för attacken – och en otrolig historia började rullas upp.
I dag ger VLT och Bbl/AT ut en e-bok om sommarstugemorden.

Tingsrätten dömde Johanna Möller till livstids fängelse och Mohammad Rajabi till 14 års fängelse och utvisning.

I morgon, den 7 november, börjar hovrättsförhandlingarna om de omtalade sommarstugemorden.

I dag släpper därför VLT och Bbl/AT en e-bok om fallet.

– Oavsett utfall i hovrätten kan vi redan nu konstatera att detta är ett helt unikt fall i svensk rättshistoria. Det har utan tvekan ett uppenbart allmänintresse, säger Daniel Nordström, ansvarig utgivare för e-boken.

Tanken är att ge våra trogna läsare en samlad bild av VLT:s och Bbl/AT:s nyhetsrapportering, som började med en notis i augusti 2015 om det som då klassades som en drunkningsolycka vid Granliden. Beskedet då var "det är inget att skriva om".

Det skulle dock visa sig vara början till ett av de mest omskrivna fallen i svensk kriminalhistoria.

Hittills har VLT och Bbl/AT publicerat över 1 500 artiklar om händelseförloppen. Den 100 sidor långa e-boken sammanfattar bevakningen med nyhetsartiklar, personkartor, bilder och långa dokument.

Läsarna får här en unik överblick, nu när fallet åter är aktuellt i rätten.

"Det är intressant läsning. Det är också skrämmande och ytterst tragisk läsning. Det här är en historia som måste berättas", skriver chefredaktör och ansvarig utgivare Daniel Nordström i sin krönika i boken.

E-boken ingår i plusmaterialet och kan läsas av alla prenumeranter, som har loggat in på hemsidan.

Klicka här för att komma till e-boken.

Är du inte redan kund kan du prova Plus under en månad för bara en krona. Då är det bara att klicka på länken ovan och följa de enkla instruktionerna.

Det är andra gången som Mittmedia ger ut en e-bok. Nyligen släpptes "Boken om ÖFK:s galna Europacupäventyr".