Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

13 miljoner till cancervården i Västmanland – särskild satsning på hudcancer

Statsminister Stefan Löfven (S) presenterade i veckan en satsning på cancervården i Sverige. Nu meddelar Region Västmanland att 13 miljoner av potten årligen kommer gå till länets sjukvård under en fyra årsperiod.

I Sverige totalt sett satsas 500 miljoner. I Västmanland kommer pengarna gå till bland annat hudcancervård, eftersom det är den cancerform som ökar mest i länet. Antalet personer som varje år får diagnosen malignt melanom har nästan tredubblats i Västmanland på tio års tid.

– Hudcancer är den snabbast växande formen av cancer i Västmanland. Det är viktigt att tidigt upptäcka och behandla patienter som drabbas för att bromsa den utvecklingen, säger Kenneth Östberg (S), regionråd i Västmanland, i ett pressmeddelande.

Mellan åren 2019 och 2022 tilldelas Region Västmanland 13 miljoner per år. De nytillkomna miljonerna ska användas till en redan befintlig satsning på införandet av så kallade standardiserade vårdförlopp som ska korta väntetider i cancervården och prioritera de mest sjuka.

Läs också: Malignt melanom har tredubblats i Västmanland

Läs också:  Solen tog fars liv – nu vill de varna nästa generation