Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14-åring våldtogs på sin första fest

För första gången i livet drack sig den 14-åriga flickan berusad. Samma natt våldtogs hon först av en 22-årig man, sedan av en 17-årig yngling.

Händelsen utspelade sig i en lägenhet i Västerås i september i år. Flickan var del av ett kompisgäng med tonåringar i varierande åldrar, men också med några storasyskon och andra som hamnat i samma lägenhet.

Den 14-åriga flickan drack ett stort antal supar av starksprit från en flaska som skickats runt. Hon blev därvid mycket berusad, så berusad att hon missade sista nattbussen hem och gick och lade sig, redlös.

Efter vad tingsrätten har funnit utrett har först den 17-årige ynglingen genomfört ett samlag med den redlöst berusade flickan som inte minns något av händelsen. Därefter har 17-åringen lämnat rummet och den 22-årige mannen har under något skede under natten också genomfört ett samlag med den medvetslösa 14-åringen.

Hon vaknade dock av att 22-åringen låg på henne. Läkare har funnit DNA från både ynglingen och mannen (som inte är släkt med varandra) på flickan.

22-åringen försvarade sig med att han var så berusad att han inte minns något, 17-åringen att han trodde att det var ett frivilligt medvetet samlag. Båda sade att de inte trodde att flickan var 14.

Tingsrätten fäster inget avseende vid deras försvar, båda döms för våldtäkt mot barn. 22-åringen döms till fängelse i två och ett halvt år. 17-åringen skulle om han varit vuxen dömts till två år och tre månader, men hans ungdom ger honom ett halvårs sluten ungdomsvård.