Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14-åringar hotas med straffavgift

Ett fastighetsbolag hotar med 5 000 kronor i straffavgift efter att 14-åringar har satt reklam på vindrutor.

Annons

I lördags hade Rix FM ett evenemang i hamnen. Radiokanalen hade engagerat ett gäng fotbollskillar att dela ut reklamblad för Rix FM Festival. 14-åringarna skulle få 5 000 kronor för klubbens resa till Gothia Cup i sommar.

Några av killarna beslöt att fortsätta utdelningen i centrum, där några av dem smet ner i parkeringshuset i Skrapan och satte lappar på bilar.

Men det skulle de inte ha gjort. Några dagar senare dök ett mejl från fastighetsägaren EFM Facilities (ett underbolag till fastighetsägaren Boultbee) upp hos Rix FM. EFM krävde 5 000 kronor i straffavgift och hänvisade till förbudsskyltar.

– Hela killarnas arvode för fotbollsresan skulle alltså försvinna. Vi svarade att det inte var så bra att straffa en grupp 14-åringar så hårt. Ett svek emot ungdomen. EFM ser inte längre än sina regler, säger Peter Hane på Rix FM.

Han antydde att Rix FM skulle stå för kostnaden om det kom någon räkning. Men när VLT ringde upp EFM verkade det inte alls säkert att bolaget skulle skicka en räkning.

– Nej, något beslut är inte taget om att fakturera, men det har förts en diskussion med Rix FM, som stod bakom reklambladen. Ibland kan man göra misstag och inte läsa, men vi måste hålla på våra principer och försöka hålla våra kunders bilar fria från reklam. Reklam kan ju uppfattas som ganska störande, säger Ulrika Lagerqvist, pressansvarig på EFM.