Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16-åring åtalas för mord

Den 16-årige pojken som misstänks ha dödat en jämnårig flicka åtalas i dag för mord. Motivet: Han ville inte bli pappa - något som flickan påstod att han skulle bli.

Enligt åtalet utsattes flickan för kraftigt strypande våld mot hennes halsen. Pojken ska också ha sparkat mot hennes huvud, hals och överkropp.

På flickans kind fanns märket av en Nike-sula - det skomärke som pojken bar.

Han ska också ha kastat henne mot en stor sten.

En av pojkens kamrater, en 23-årig man, kommer att höras under rättegången. Det var 23-åringen som hämtade upp pojken efter mordet – han hade då blodiga kläder och skyllde på att han varit i slagsmål.

16-åringen försöke också vilseleda polisen genom att skicka ett sms från flickans telefon. I sms-et stod det att hon var rädd, och att hon var förföljd av två okända män.

Pojken har genomgått en liten sinnesundersökning. Den visar att det kan misstänkas att han lider av en allvarlig psykisk störning – både vid händelsen och undersökningstillfället.

Flickan kommer att begravas i Domkyrkan den 8 juni klockan 13.30. Två dagar senare inleds rättegången mot pojken. Den beräknas pågå under tre dagar.