Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16-åringar misstänks för rån och sexövergrepp

En 28-årig kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök och rån på Bäckby på onsdagen. Två 16-åriga pojkar misstänks vara skyldiga till överfallet.

Polisen fick in larmet om händelsen vid 16.15-tiden på onsdagen. De båda pojkarna skall ha försökt slita av kvinnan kläderna samtidigt som de skrek fula könsord till henne.

Pojkarna försökte slita med sig kvinnan ned i en tunnel – men kvinnan gjorde motstånd. Gärningsmännen fick med sig kvinnans handväska och sprang sedan från platsen.

Polisen spärrade av området och kunde snabbt gripa de två misstänkta pojkarna. När pojkarna visiterades hittade polisen bland annat kvinnans pass i en av de misstänktas fickor.

Under kvällen förhördes pojkarna, därefter släpptes de på fri fot på grund av deras ungdom. Misstankarna mot dem kvarstår - främst för rånet.

- Det är lite oklart med det sexuella övergreppet. Rånet har båda erkänt, säger Lina Fyhr vid Västmanlandspolisens ungdomsrotel.

Under torsdagen har socialtjänsten kopplats in för att utreda situationen för de båda pojkarna. De har tidigare varit aktuella hos polisen, dock inte för sådan här brottslighet.