Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-årig västeråsare våldtog flicka på kristet läger – ledarna ville inte skicka hem honom efteråt

En 17-åring döms till sex månaders sluten ungdomsvård för våldtäkt och våldtäkt mot barn för två skilda händelser i juni respektive augusti 2015.

Våldtäkten skedde i augusti 2015 när den 17-årige västeråsaren (som då var 16) och målsäganden träffades på ett sommarläger på landsbygden i Mellansverige. En kväll dök 17-åringen upp på flickans och en annan flickas rum. Med i rummet var även två andra pojkar.

Här började 17-åringen göra närmanden mot flickan. Han skickade meddelanden till henne på mobilen när de var i rummet och började ställa intima frågor.

Han frågade henne om de skulle gå ut en sväng. Flickan trodde det var för att ta lite luft. 17-åringen berömde hennes utseende på ett grovt sätt och så tryckte han upp henne mot en vägg, kysste henne och ofredade henne sexuellt på ett smärtsamt sätt.

Hon puttade bort honom, frågade vad han höll på med och gick in igen. Hon trodde han skulle förstå att han inte fick bete sig på det sätt han gjorde.

Men han fortsatte att göra närmanden som blev grövre och grövre trots att flickan sade nej.

Hon försökte hålla emot och trycka bort honom men han var starkare. Hon hamnade i chock och visste inte vad hon skulle göra.

Pojken genomförde då mycket grova sexuella ofredanden vilka orsakade både smärta och obehag för flickan.

Därefter drog han av sig byxorna och genomförde en våldtäkt.

Till sist lyckades den chockade flickan sparka bort 17-åringen och gick in på sitt sovrum. Hennes rumskompis hade hört hela händelseförloppet.

Nästa morgon kramade 17-åringen flickan mot hennes vilja och fortsatte närmandena när de sågs utanför toaletterna på lägret, enligt flickan. Hon vågade inte säga ifrån. Han fortsatte att kontakta henne med meddelanden på Facebook. Hon svarade inte.

Till sist berättade hon för en av de vuxna ledarna på lägret om vad som hänt som lovade att ta upp det med 17-åringen. Flera av de andra vuxna pratade med flickan och ville veta mer om vad som hänt. De sa att de var ledsna, men de ville inte skicka hem 17-åringen.

I stället skickade flickan ett sms till sin mamma. Inte förrän flickan kom till sjukhuset förstod hon att hon hade blivit våldtagen.

Flickan mådde pyskiskt dåligt i åtskilliga månader efteråt.

17-åringen har erkänt att han hade sex med flickan men säger att det var ett ömsesidigt samlag.

Våldtäkten mot barn skedde på en adress i Västerås i juni 2015. Där hade 17-åringen, som då var 15, hållit fast en 13-årig flicka och med sin kroppstyngd tryckt ner henne och våldtagit henne.

17-åringen döms till sluten ungdomsvård i sex månader. Han ska även betala skadestånd, 115 000 kronor vardera, till flickorna.