Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring anhållen efter misshandel på Gryta

Polisen tror sig ha hittat de fyra ynglingar som brutalt misshandlade en 16-åring på Önsta-Gryta under valborgsnatten. En av dem är anhållen.

Männen som misstänks är alla minderåriga: Två 15-åringar och två 17-åringar. Redan under gårdagen hade polisen ett första förhör med en av männen.

– Vi hade ett namn att börja jobba med och när vi nystade lite dök det upp mer uppgifter, säger Stefan Forsberg, förundersökningsledare på krimjouren.

Misshandeln som skedde på busshållplatsen på Drevervägen på Önsta Gryta i Västerås klassas som grov och offret fick ta emot flera sparkar.

En av den misshandlande 16-åringens vänner sägs känna någon i det andra gänget, men som det ser ut nu hände allting helt oprovocerat.

– Sånt är ovanligt, men vi har inga uppgifter som antyder att det skulle finnas någonting bakom, en verbal konflikt eller liknande, som föranlett misshandeln. Utan de har bara gett sig på honom.

Tre av de misstänkta gärningsmännen är släppta efter ett första förhör på söndagsförmiddagen. De har erkänt delaktigthet i misshandeln. Den fjärde, en 17-åring, förnekar hela händelsen och sitter nu anhållen.

– Han har också gett oss uppgifter som inte stämmer överens med andra berättelser vi fått.

Alla fyra ynglingarna är så vitt Forsberg vet helt okända av polisen sedan tidigare. Det finns uppgifter som tyder på att de var berusade när misshandeln skedde.