Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring dömd för bråk vid fest

En nu 17-årig pojke, boende i Surahammar, döms av tingsrätten till ungdomsvård och ungdomstjänst 30 timmar för misshandel av flera personer.

Det var i februari i år som omkring 25 ungdomar kom till en födelsedagsfest för en 17-årig flicka i Köping. Samtliga inblandade drack alkohol i varierande mängd.

Målsägare och vittnen berättar om att det uppstod bråk i hallen och att flickan som fyllde år bad den nu dömde gärningsmannen att gå. Då slog han henne i ansiktet med vad hon uppfattade var ett knytnävsslag.

17-åringen gick ut, men återvände in och tumult uppstod med flera personer som försökte avhysa honom.

Bråket fortsatte utanför och fem av ungdomarna fick ta emot slag, och även någon spark, som orsakade blödande skador, blåmärken, svullnader och smärta.

Den dömde 17-åringen har inget minne av händelserna och varken erkänner eller förnekar det inträffade. Han förekommer sedan tidigare i belastningsregistret, bland annat för misshandel som han dömts till ungdomsvård för.

17-åringen menar att någon kan ha drogat honom och ifrågasätter att polisen inte drogtestade honom vid ingripandet. Tingsrätten anser det osannolikt att han drogats med hänsyn till omständigheterna i målet.

Tingsrätten var inte helt enig i domen. En av ledamöterna menade att det inte kan uteslutas att någon tillfört droger i hans dryck.

17-åringen döms att också betala skadestånd till tre av de misshandlade.