Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring våldsam mot flickvän

En 17-årig pojke väntar på sin dom efter att ha misshandlat och våldtagit sin före detta flickvän samt hotat sin mamma.

I går fortsatte rättegången i Västmanlands tingsrätt för tredje dagen, och återigen inför stängda dörrar med tanke på de inblandades ålder och att det handlar om ett sexualbrott.

Sekretessen innebär att åklagare, rättspersonal och försvarsadvokater inte får berätta någonting om det som kommit upp på rättegången.

Den åtalade 17-åringen har suttit inlåst i en månad. Polisen grep honom i början på juni efter att han hade misshandlat flickvännen än en gång.

Enligt åklagarens stämningsansökan har han varit våldsam mot henne minst åtta gånger sedan början på förra året. Han har bland annat skallat henne, dunkat hennes huvud i en vägg och bitit henne i axeln.

Vid andra tillfällen ska 17-åringen ha knuffat flickvännen så att hon slagit huvudet i en vägg och sparkat henne på ben, armar och kropp. Han ska även ha spottat och slagit henne i ansiktet.

Våldsamheterna har gjort att flickvännen har börjat blöda och fått svullnader, blåmärken med mera.

En gång tvingade han flickvännen till oralsex. Han drog i hennes hår och tryckte hennes huvud mot sitt kön.

Flera personer har vittnat om brott och skador. Bland vittnena finns 17-åringens mamma.

Mamman ska också ha utsatts för sonens våldsamheter. Enligt åtalet har han hotat henne till livet två gånger. Den ena gången med en kniv mot mammans strupe, den andra gången var han beväpnad med ett järnrör.

I går beslutade tingsrätten att inhämta läkarintyg för att kunna ta ställning till om 17-åringen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning. Rättegången fortsätter tidigast om en vecka.